Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Syngenta:

Van snacktomaat via pruim naar vleestomaat (en alles wat er tussenin zit)

Tholen - Het volledige tomatenteam van Syngenta stond woensdag klaar om telers en handelaren te ontmoeten in hun Demokas in Monster. De enthousiaste Syngenta-club stond paraat om bezoekers te ontvangen. Ze hadden veel te vertellen.

 

Peter Colbers - Romindo
 

Romindo extreem sterk tegen neusrot

Voor tomaten was het deze zomer het seizoen van de waarheid. Welke tomaat zou zich het beste houden. Spannende tijden. Tijdens de open dag van Syngenta, vertelde Peter Colbers over Romindo. Romindo is een losse pruim tomaat. "Romindo heeft het heel goed gedaan. Neusrot was overal aan de orde van de dag, maar niét bij Romindo. Romindo hield zich sterk tegen neusrot. Ik heb vrijwel geen neusrot gezien in dit gewas."
 
De lange hitteperiode is lastig voor gewassen. De planten hebben dan stress. Maar zelfs in de paar dagen met de hoogste temperaturen kon Romindo zich goed houden. Met de klimaatveranderingen op het oog, kun je vaker dit soort zomers gaan verwachten. Peter: "Inmiddels is er steeds meer ervaring met het telen van Romindo. Er zijn grote stappen gezet in het optimaliseren van teelt en dus productie. Inmiddels stijgt de productie boven de referentierassen uit."
 
Pieter Stijnen – TCC14533
 

TCC14533
De eerste proeven van dit ras zijn gestart in 2017 in de belichte teelt en ook afgelopen seizoen heeft het in de onbelichte teelt als proef gestaan. Dat is goed gegaan. TCC14533 is vooral geschikt voor de Belgische markt en past binnen het Prince-segment. Het is een kleine vleestomaat, net als Ebrando en Epundo. TCC14533 heeft uniforme vruchten en is bovendien geschikt voor zowel de belichte als onbelichte teelt. Doordat TCC14533 sterk is tegen neusrot, is er minder uitval. De productie is hierdoor, in combinatie met het hogere vruchtgewicht, hoger dan het referentieras.

 
 
 

Grof tros

Syngenta heeft een sterke naam in het snacksegment. Uit bovenstaande blijkt dat er hard gewerkt wordt om die naam ook te vestigen in de andere segmenten. Kris Goen: "Er zijn ook allerlei ontwikkelingen op het gebied van grof tros. Daar wordt hard aan gewerkt. En we zijn op de goede weg. Wordt vervolgd …"
 

Nebula
Kris Goen: "Als je Nebula zegt, dan praat je over de best smakende tomaat ter wereld. In het Verenigd Koninkrijk gebruiken we de slogan 'Nebula … Cosmic star quality'. En kijk maar eens op www.rungis.nl/en/blog-en/lekkerste-tomaat-ooit."

Kris Goen - Belido
 
Tijdens de open dag vroeg Syngenta ook bijzondere aandacht voor Belido. Belido is een tros cherry tomaat. Kris: "Het heeft een goede smaak en presentatie door, onder andere, lange trossen. Bovendien is de houdbaarheid prima, wat belangrijk is voor de verpakkingsmarkt."
 


Welkom

Open dag gemist? Geen probleem. U bent nog van harte welkom, op afspraak, bij de Demokas. Neem dan contact op met een van de vertegenwoordigers. En bekijk hieronder het filmpje over de dag.

 
 
Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.nl
 
Frank van Antwerpen
+31 6 51 23 55 15
frank.antwerpen_van@syngenta.com

Peter Colbers
+31 6 12 70 93 64
peter.colbers@syngenta.com

Pieter Stijnen
+32 477 604 912
Pieter.Stijnen@syngenta.com

 


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018