Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Iedereen een kas op Bonaire

In het kader van het groenten- en fruitprogramma waarbij alle scholen een 'greenhouse' krijgen, organiseert het Departement van Volksgezondheid van de Directie Samenleving en Zorg op Bonaire een aantal workshops voor iedereen die belangstelling heeft voor teelt. Het doel is om meerdere mensen van buiten school te werven, die over de nodige kennis en vaardigheden beschikken om te helpen scholen op Bonaire in de toekomst te ondersteunen op het gebied van teelt.

De workshops zijn gratis. Elke workshop voor de deelnemers die niet op school werken bestaat uit 5 theoretische sessies en drie praktische sessies van elk 3 uur, die plaats vinden van 9 uur tot 12 uur. De theoretische sessies voor de genoemde groep vinden plaats op 14, 15, 18 en 19 september. Op 11 september vond de eerste sessie plaats. De praktische sessies voor de genoemde groep vinden plaats op de 13 en 17 september. Op 12 september vond de eerste praktische sessie plaats.

Vanuit Nederland worden dit soort projecten gestimuleerd, omdat het kabinet hoopt hiermee de bestaanszekerheid voor Caribisch Nederland te vergroten. Schoolkassenprojecten zouden hierbij moeten helpen, zodat op termijn de eilanden niet meer volledig afhankelijk zijn van groentenimport maar zelf groenten kunnen telen.

Bron: Bonaire.nu

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018