Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Hoge komkommerprijzen in Duitsland

Duitsers zijn bezorgd over de hoge prijs van komkommer, die zich al een tijdje op maximale niveaus bevindt. Vorige week werden komkommers in Duitsland voor een gemiddelde prijs van 1,14 euro per stuk verkocht volgens gegevens van het Bedrijf voor Agrarische Marktinformatie (AMI). 

"Zelfs in de wintermaanden is het een uitzondering als een komkommer meer dan een euro kost", zei Michael Koch, marktanalist van het AMI. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar is de komkommer 130 % duurder geworden.

In 2017 was een komkommer voor 49 cent te krijgen. Sinds toen is de waarde van de groente vanwege het kleinere aanbod gestegen, waardoor de komkommer zich nu in een hoog prijssegment bevindt.

Verschillende buitenlandse telers ontdeden zich van hun oude planten en begonnen met het telen van nieuwe planten, waardoor de hoeveelheid komkommer afnam. Daarbij kwam de ongewoon warme zomer in Duitsland, waardoor de nationale teelt ook afnam.

"De komkommer is een beetje gevoelig. Als het heel warm is of wanneer er veel zon is, tast dat de groente aan. Zo bestaat er bijvoorbeeld het risico dat de planten hun bloemen verliezen", aldus Koch. Komkommer wordt veel geconsumeerd in Duitsland, veelal in salades en bij hapjes en sandwiches.

Bron: dw.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018