Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Britten vinden plastic afval bijna belangrijker dan prijs

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat het verminderen van verpakkingsmaterialen en het gebruik van recycleerbare materialen de komende tien jaar de topprioriteiten van het Britse winkelend publiek zijn. Het is waarschijnlijk voor het eerst dat consumenten de milieuproblematiek rondom plastic afval zwaarder laten wegen dan de prijzen tijdens het boodschappen doen.

Het onderzoek van ThoughtWorks wees uit dat 62% van de 2.000 ondervraagden zich bewust waren van de noodzaak om de hoeveelheid plastic verpakkingsmaterialen terug te dringen door meer herbruikbare materialen te gebruiken. 57% van de respondenten antwoordde echter dat de prijs de komende tien jaar de grootste doorslaggevende factor voor hun aankopen zal zijn. 

Voedselverspilling en de herkomst van voedingsmiddelen bleken ook belangrijke bepalende factoren te zijn om tot aankopen over te gaan aangezien 48% en 36% van de ondervraagden kenbaar maakten deze factoren mee te laten wegen in hun besluitvorming met betrekking tot wat ze kopen en waar ze hun inkopen doen. Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018