Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

20 september

Slag slaan in de kennis over abiotische stress in veredeling

In de ochtend van 20 september vindt een matchmakingsevent plaats tussen bedrijven en Nederlandse universiteiten. Doel is om te beoordelen of er vertrouwen is dat in een onderzoeksprogramma genoeg goede onderzoeksvoorstellen worden ingediend om een slag te kunnen slaan in de kennis over abiotische stress voor veredeling. Onderzoeksgroepen van verschillende Universiteiten komen hun ideeën pitchen. Naar aanleiding daarvan gaan de bedrijven in gesprek om vast te stellen of ze een gezamenlijk vertrouwen kunnen uitspreken. Daarna gaan de bedrijven werken aan de afbakening van het programma over abiotische stress.

Plantum heeft de mogelijkheid om samen met Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) een onderzoeksprogramma op te zetten op het gebied van abiotische stress in planten en alles wat daarmee te maken heeft. Hiervoor heeft TTW 1,5 miljoen euro gereserveerd, op voorwaarde dat de deelnemende bedrijven in de uiteindelijke projecten eenzelfde bedrag inbrengen. Voor de matchmaking zijn alleen de Nederlandse kennisinstellingen uitgenodigd omdat de regelgeving voor de TTW-middelen buitenlandse kennisinstellingen uitsluit. Op dit moment zijn er aanmeldingen vanuit de universiteiten van Amsterdam, Leiden, Utrecht, Nijmegen en Wageningen.

Alle leden van Plantum zijn welkom, ook de bedrijven die niet direct zeker zijn of ze in een project willen gaan deelnemen. Het geeft een goed beeld om te weten welke kennisinstellingen op welke wijze aan het onderwerp werken. Aanmelden voor de bijeenkomst moet wel en kan door een e-mail te sturen aan Thijs Simons.

Bron: Plantum

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018