Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Peru: exporteurs willen capsicum terug in belastingaftrek systeem

Volgens de Peruaanse Vereniging van Exporteurs (Adex) zou de regering paprika en andere variëteiten van capsicum opnieuw moeten opnemen in het belastingbetalingssysteem dat bekend staat als het aftreksysteem. Dit om informaliteit te beperken en marktverstoringen als gevolg van oneerlijke concurrentie te vermijden.

De paprika en andere soorten van capsicum werden in januari 2015 uitgesloten uit het aftreksysteem. Juan Varilias, directeur van Adex, zei dat de sector de teelt van paprika's en pepers wil stimuleren. Daarom komen ze met een reeks voorstellen.

"Adex blijft de toenadering tot de regering en het congres bevorderen om aan te zetten tot en te vragen om de implementatie van maatregelen en hulpmiddelen die de sector in staat stellen door te gaan met de positieve trend", voerde Varilias aan in het kader van het negende Internationale Capsicum Congres.

De vakbondsleider vertelde dat een ander voorstel van Adex is dat de Nationale Dienst voor Agrarische Gezondheid (Senasa) gebruik maakt van het Nationale Plan voor de Monitoring van Chemische Residuen. Dit zou hen in staat stellen om de aanwezigheid en effecten van contaminanten in droge capsicum teeltgebieden te beoordelen. Zo zou gewerkt kunnen worden aan een gezamenlijke aanpak waar onder andere de training van telers onderdeel van uitmaakt.

Een maatregel die niet alleen zou zorgen voor het stimuleren van de capsicum sector, maar voor de landbouw in het algemeen, zou de onbeperkte geldigheid van de Wet voor de Bevordering van de Agrarische Sector zijn, aldus Varilias.

Op die manier stelde hij de uitbreiding naar andere activiteiten voor, zoals onder andere aquacultuur, de kledingsector en de houtsector, met als doel om het herstel en groei van deze activiteiten te ondersteunen.

"De landbouwexport zal het mogelijk maken dat meer dan 85.000 personen uit de armoede raken tegen 2021", stelde hij.


Volgens Varilias is het ook van groot belang om de uitbreiding van de teelt van capsicum te bevorderen. Daarvoor, zei hij, is het belangrijk om meer nauwkeurige statistieken te hebben, per regio en variëteit, aangezien dat kleine telers zou helpen.

Hij herinnerde eraan dat een belangrijke strategie vanuit de privé sector de viering van de Dag van de Peruaanse Pepers was. Deze vond plaats op de eerste vrijdag van september.

In 2017 bedroeg de Peruaanse export van capsicum meer dan 238 miljoen dollar (205 miljoen euro).

Bron: elcomercio.pe

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018