Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul van der Linde:

"Uitzonderlijk hoge peenprijzen remmen export overzee"

Tholen - Het prijsniveau van de vroege peen is dit jaar uitzonderlijk goed. "Normaal zie je de prijs bij de start van het seizoen met centen tegelijk per week naar beneden gaan, maar nu is er een behoorlijk stabiele markt. Veldgewasprijzen bij de boer liggen op een niveau rond de 24-25 cent, dus dat is gewoon erg hoog", constateert Paul van der Linde van de gelijknamige aardappelen- en peenhandel.



"Door de hoge prijzen is de overzeese export erg rustig. Verder loopt de handel goed door. De opbrengsten van de vroege peen zijn aan de lage kant, maar het aanbod dat er is loopt redelijk goed weg richting supermarkten en groothandel binnen Europa. Maar omdat er weinig aanbod beschikbaar is, is er van drukte bij de spoelers geen sprake", vertelt Paul. "Ook in Noord-Duitsland, Engeland en Scandinaviƫ is de oogst een stuk minder."

De oogst van de bewaarpeen ziet er daarentegen wel goed uit. "Waar de regenval bij de aardappelen en uien veelal te laat kwam, zijn voor bewaarpeen september en oktober de belangrijkste groeimaanden, dus die wortelen groeien als kool. Met name vanuit de Polders en Groningen zullen de opbrengsten goed zijn. In Zeeland zijn de opbrengsten door de beperkte beregeningsmogelijkheden wel lager", vertelt Paul. Vooruitblikkend op het vervolg van het peenseizoen, concludeert de handelaar: "De prijzen zullen goed zijn, maar de verwachtingen zijn wellicht wel te hoog gespannen."

Voor meer informatie:
Paul van der Linde
Van der Linde
Mob: +31 (0) 6 - 52 06 36 01
Paulvanderlinde@vanderlindebv.com
www.vanderlindebv.com