Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schoolkinderen krijgen melk, groenten en fruit op school dankzij EU

Het EU programma voor groenten, fruit en melk op school wordt met het nieuwe schooljaar in de lidstaten weer opgepakt. Het doel van het programma is om gezonde voeding onder kinderen te promoten en ze te onderwijzen in het belang ervan. Ook wordt ze geleerd hoe voeding geproduceerd wordt.

In 2017/18 bereikte het programma meer dan 30 miljoen kinderen in de hele Europese Unie. Eurocommissaris Phil Hogan: "Kinderen moeten leren wat telen en voedingsproductie inhoudt en ze moeten AGF van goede kwaliteit proeven. Het is nooit te vroeg om van goed eten te genieten!"

Elk schooljaar wordt 150 miljoen euro uitgetrokken voor groenten en fruit en 100 miljoen euro voor melk en andere zuivelproducten. Alle EU-landen hebben zich bij het programma aangesloten.

De keuze van de producten die verdeeld worden, is gebaseerd op gezondheid, seizoen, variatie en beschikbaarheid. Lidstaten kunnen de aanschaf van lokale producten, biologische producten, korte aanbodketens en milieuvoordelen aanmoedigen.
Publicatiedatum: