Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Guy De Meyer, Demargro

“Door hoge prijzen is handeldrijven moeilijk”

Tholen – "Als gevolg van de droogte hebben we van veel producten een tekort. Er is weinig aanvoer van prei en dat zorgt ervoor dat de prijzen voor deze tijd van het jaar extreem hoog zijn", vertelt Guy De Meyer van Demargro. Maandag lagen de prijzen voor kaliber 3 en 4 van Flandria tussen de €1,20 en €1,25 per kilo. Deze prijs is meer dan het dubbele dan de prijs van vorig jaar. "Het is moeilijk om op voorhand grote hoeveelheden prei te verkopen, omdat er gewoon te weinig product is. We weten niet hoeveel er beschikbaar is en dat is lastig voor de handel."



Aardbeien
Niet alleen de aanvoer van prei is laag, maar ook bloemkool en witlof hebben last van een lage aanvoer. "Waar bloemkool vier weken geleden bijna gratis werden weggegeven zijn de prijzen en de vraag nu erg hoog. Ook de prijzen van witlof lagen maandag rond de €2,50/€2,60 per kilo. Dat is erg veel", aldus Guy. Door het warme weer hebben de aardbeienplanten de afgelopen weken veel gegeven en is er in heel Europa een klein tekort aan aardbeien. "De prijzen voor de mooie aardbeien die goed aan de maat zijn liggen boven de €5,- en €5,20 per schaal van 500 gram. 10 euro voor een kilo aardbeien is bijna onbetaalbaar geworden."



Kasgroenten
Na een moeilijk kasgroentenseizoen gaan de prijzen langzaam omhoog. "Komkommers zijn al twee weken aan een stuk heel duur. Vorige week lagen de prijzen boven de 1 euro. Ook de gele paprika is door de lage aanvoer relatief duur geworden. Voor een kilo betaal je nu ongeveer 3 euro. Als handelaar moet je in deze situatie goed uitkijken. Ook het werken met programma's kan wat moeilijkheden opleveren", besluit De Meyer. 

Voor meer informatie:
Guy de Meyer
Demargro 
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie