Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deals geven Nieuw-Zeelandse agritechsector Amerikaanse en Europese financiering

Het Nieuw-Zeelandse Agritech heeft twee contracten in Noord-Californië getekend die deuren tot Noord-Amerikaanse telers en grote investeerders als Microsoft, Rabobank en Dupont zullen openen.

Agritech New Zealand zoekt connecties en exportmogelijkheden voor innovators, investeerders en onderzoekers in de tuinbouwsector.

Een van de overeenkomsten is met Western Growers, een samenwerkingsverband tussen telers die samen de grootste AGF producent in Noord-Amerika vormen en de markt voorzien van 50% van alle AGF, waarvan 65% biologische producten. De overeenkomst maakt het Nieuw-Zeelandse bedrijven mogelijk om vanuit het Technology and Innovation Center van Western Growers in de VS te werken. Ze krijgen de gelegenheid om de plantages van leden van het samenwerkingsverband te gebruiken voor technologische veldproeven en kunnen samenwerken met telers, distributeurs, groothandels en investeerders.

De andere overeenkomst werd gesloten met Farm2050, een coöperatie van 's werelds grootste agrobedrijven en investeerders en ondernemers in de agritech sector. Nieuw-Zeelandse bedrijven zullen in de netwerken van Farm2050 geïntroduceerd worden en krijgen te maken met Noord-Amerikaanse en Europese investeerders. De Nieuw-Zeelandse agritechsector heeft een jaarlijkse exportopbrengst van een miljard euro.

Twee Nieuw-Zeelandse bedrijven (Biolumic of Palmerston North en Dunedin's TracMap) hebben al kantoorruimte in de VS en drie andere (Robotics Plus, Autogrow en GPS-it) zullen spoedig volgen.

Biolumic, ontwikkelaar van ultraviolette technologie om de groei van zaailingen in kassen te versnellen, heeft onlangs 5 miljoen euro van een Amerikaanse investeerder ontvangen. Robotics Plus wordt financieel gesteund door het Amerikaanse Yamaha Ventures.
Publicatiedatum: