Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: gebruik van drones tegen spint in tomaten

Spint vormt een groot probleem voor de tomatenteelt in Italië. Daarom wordt er nu gekeken naar de mogelijkheden om deze plaag met behulp van drones te bestrijden. Dat zegt Rossano Remagni Buoli, loonwerker uit de gemeente Gussola en vicevoorzitter van de loonwerkersvereniging UNCAI.



"Als loonwerker ben je een ondernemer die investeert in steeds geavanceerdere landbouwmachines en wij voeren dan ook gespecialiseerd werk uit voor landbouwbedrijven. In de loop der jaren is er een sterke synergie gecreëerd tussen landbouwers en loonwerkers. We hebben elkaar nodig om de kritieke problemen van de markt te overwinnen. Momenteel is het gebruik van drones in de landbouw een 'hot item' en steeds meer loonwerkers bieden deze service. Niet alleen om het land in kaart te brengen, maar het wordt ook gebruikt voor de bestrijding van spint. De voordelen voor het milieu liggen voor de hand en bovendien is de impact van een drone op de teelt praktisch nihil", zegt Remagni Buoli.



In de tomatenteelt worden de drones ingezet voor de biologische controle van de spint. Het is een kwestie van over het besmette veld vliegen en met extreme precisie en op het juiste moment de biologisch afbreekbare capsules vrijgeven dat een antagonistisch insect bevat.




De officiële testen starten in 2019, zoals bevestigd wordt door de Buoli. Het is echter waarschijnlijk dat het antagonistisch insect dat zal worden gebruikt, de Phytoseiulus persimilis is, een succesvolle roofmijt die wereldwijd wordt ingezet voor de biologische strijd tegen spint. De vrouwtjes, fel oranje gekleurd, zijn iets groter dan spint en zeer mobiel. Roofmijt wordt gekenmerkt door een hoge onderzoekscapaciteit en is in staat grote oppervlakken te verkennen. Daarnaast ontwikkelt zij zich sneller dan haar prooi.

Maar wat zijn de voordelen van zo'n biologisch gevecht? Naast de voordelen van de bestrijding met een nuttig insect, heeft het gebruik van de drone geen impact. De drone kan ook worden ingezet na zware regenbuien, wanneer de teler het veld niet op kan. Alleen bij sterke wind kan de drone niet vliegen.

Een ander voordeel van de drone is de mogelijkheid voor de loonwerker om zijn actieradius te vergroten. De drone kan in de kofferbak van de auto worden geplaatst en overal naartoe worden gebracht.
Publicatiedatum: