Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Waarom gele tomaten toch rijp én voedzaam kunnen zijn

Zeggen kleuren van groenten en fruit iets over de voedingsstoffen die erin zitten? Deze week besteedde Nieuws en Co uitgebreid aandacht aan deze vraag. Het antwoord kwam van René Smulders, onderzoeker plantenveredeling bij Wageningen University and Research die uitlegde dat in planten twee belangrijkste groepen kleurstoffen bevatten. De ene groep valt onder de noemer anthocyanen die planten rood (in appels), oranje (aardbeien) blauw of paars (blauwe bessen, rode kool) geven. De andere groep zijn caratenotiden en kleuren planten paars, rood, oranje of geel (zoals in tomaten, paprika's en wortel). Deze kleurstoffen beschermen de plant tegen licht en hebben daarom ook een beschermde functie voor mensen.

In het interview wordt ook de beslissing van het Europees Hof besproken dat Crispr-CAS wordt aangemerkt als genetische modificatie. Wat betekent dat voor het onderzoek naar en de veredeling van rassen?

Klik hier om de uitzending te beluisteren.

Bron: NPO Radio 1

Publicatiedatum :



Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018