Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Kooltelers worstelen met moeilijk seizoen

Het teeltseizoen is moeilijk en een financiële uitdaging volgens Britse kooltelers. De telers, van wie de gewassen bestaan uit producten als bloemkool, broccoli, kool en spruiten, zeggen dat het een bijzonder moeilijk seizoen vinden.

Jack Ward van de Brassica Growers Association: "Een combinatie van extreme kou aan het begin van de lente, gevolgd door langdurige droogte en periodes van intense hitte hebben onze gewassen onder druk gezet. Daarnaast hadden we last van insecten."

"Door de hitte en droogte zijn de broccoliplanten erg klein gebleven en daardoor moeten we twee koppen per verpakking leveren om aan hetzelfde gewicht te komen. Dit halveert de oogst en verdubbelt de arbeidskosten. Dit heeft zware financiële gevolgen voor de kosten van het telen van broccoli."

"Tegelijkertijd is de vraag door de hitte met 30% gedaald. Het gevolg was dat het gewas op de plantage bleef staan, wat ook een financiële impact had. Zowel de groeicondities als de vraag hebben hinder ondervonden. De telers moeten hun extra kosten verhalen door de prijzen te verhogen om in deze belangrijke sector te blijven investeren."

De planten van de gewassen die rond de kerst en in 2019 geoogst worden is al in volle gang, maar gebrek aan vocht baart zorgen voor de jonge, kwetsbare zaailingen. De sporadische regen heeft geholpen en het is moeilijk om ramingen voor de gewassen van de rest van het jaar te doen. Telers verwachten dat het vijfjaarlijkse gemiddelde zal dalen.

Voor meer informatie:
Peter Crowe
Tel: +44 7967 504034

Publicatiedatum: