Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

ook tomatenpromotie Hoogvliet

PLUS koopt 60.000 kilo tomaten op

Door de aanhoudende droogte en hitte zijn de kroppen sla, de appelen en peren kleiner, is de broccoli minder mooi van vorm en zijn er veel tomaten. Plus past daarom de eisen en standaarden vanwege deze bijzondere weersomstandigheden voor tal van producten tijdelijk aan. Ook heeft Plus een partij van 60.000 kilo tomaten van de vernietiging opgekocht. De consument kan deze tomaten vanaf vandaag voor 0,49 euro per kilo kopen bij de PLUS supermarkten. Hoogvliet heeft ook een tomatenpromotie om telers te steunen.Aangepaste specificaties
Debbie Huisman, MVO specialist van PLUS: "Wij hebben contracten met leveranciers (en zij weer met hun telers) om vaste aantallen aan ons te leveren. Echter begrijpen wij ook dat dit een extreme situatie is. In samenwerking met onze leveranciers doen we er alles aan om aan de vraag van onze consument te kunnen voldoen. Wij motiveren hen om ons proactief te informeren over de situaties op de velden en in de kassen en vragen hen om ons minimaal 24 uur van te voren te informeren als er aanpassingen gedaan moeten worden aan de huidige specificaties als gevolg van 'onvoorziene omstandigheden'." Voor tal van producten zijn de specificaties tijdelijk aangepast, zonder concessies te doen aan de smaak. Het resultaat: kleinere kroppen sla, appels en peren, broccoli die minder mooi van vorm is en veel tomaten.

Acties Supermarkten
Supermarktketens Hoogvliet en Plus kopen extra tomaten op om deze te promoten in hun winkels. Plus maakt het persoonlijk, en noemt het een reddingsactie en noemt hun toeleveranciers met name in haar persbericht over de 'tomatenreddingsactie'. "Bij PLUS houden we van goed eten, en goed eten gooi je niet weg. Om voedselverspilling tegen te gaan én om de telers Jansen Hoeven, Kwekerij van der Houwen, Gebroeders Duijvestijn en Tomatenkwekerij Van den Belt te helpen, heeft PLUS extra tomaten ingekocht", meldt Plus. In totaal gaat het om 60.000 kilo die Plus morgen (vrijdag) voor 0,49 euro per kilo verkopen in alle PLUS supermarkten.Ook Hoogvliet roept consumenten op tomatentelers de steunen. De retailer heeft sinds gisteren een aanbieding in de winkel liggen: 5 kilo Hollandse trostomaten voor 2,49 euro en twittert: "Help jij samen met ons onze teler van zijn trostomaten af?"Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Als die supermarkten het echt zo goed voor hadden met de teler, dan moeten ze eens beginnen met fatsoenlijke prijzen aan de telers te geven.

Beide genoemde supers zitten bij de superunie. Een club die enkel tot doel heeft, producenten uit te knijpen.

Walgelijke acties dus, om de consument een rad voor ogen te draaien en niet open te zijn over wie de grootste marge maakt in de keten.

Weet bijna zeker dat ze bij sommige producten die dadelijk krap zijn een extra woekermarge erop zetten. Als bijvoorbeeld de aardappels dadelijk een dubbeltje per kilo duurder zijn, slaan zij er nog eens 20 cent op.

Bah. Ze moesten zich kapot schamen.
Teler, Westland - 2018/08/09 16:11:36.000


Ja dat krijg je als je als teler niet de regie hebt over je product. Een overschot moet uit de markt gehaald worden. Moeilijk te begrijpen maar anders gaan anderen met je veren pronken. Gewoon naar de koeien dus, die zijn er gek op. En iemand die het zonde vindt moet er gewoon voor betalen....
Kees Kranenburg, LEIDSCHENDAM - 2018/08/11 18:32:21.000


Dit is in idd walgelijk.. dit is ver beneden kostprijs van een hard werkende teler.

Ze positioneren zich als de ''helpende hand'', echter gebruiken zij deze situatie om de klant in hun winkel te krijgen voor een duidelijk koopje.

Een echte helpende hand zou zijn om de verkoop te stimuleren met een eerlijke prijs. Dan HELP JE DE TELER. Nu help je hem van zijn tomaten en zijn liquiditeit af.

Ze zouden zich oprecht moeten schamen voor deze acties.. want ze geven de teler geen cent meer. De een zijn DOOD is hier letterlijk de ander zijn BROOD.
oplettende , kijker - 2018/08/09 17:34:48.000


Ze hebben allemaal boter op hun hoofd bij de retail.

Nu maken ze mooie sier, dat ze toch zo goed bezig zijn, met 60 ton tomaten (6 auto''s). De dagproductie van een beetje teler. Druppel op gloeiende plaat. Waarschijnlijk betalen ze er ook nog geen drol voor, zodat de teler het zelf nog betaald!

De rest van het jaar schrijven ze meer dan 30 procent marge op het AGF assortiment en knijpen ze de telers met een lachend gezicht uit.

En de consument, die koopt andere zooi uit de fabriek, met te veel suiker, zout en foute E-nummers, omdat ze daar maar 1 of 2 procent op maken. Die verbaast zich dan hoe het toch kan dat ie met z''n 60e suikerziekte, een hartinfarct of erger krijgt....

Echt zum Kotzen!

Jan, De Lier - 2018/08/09 13:51:00.000


In een woord schandalig. En belangenorganisaties doen zoals gewoonlijk weer niks.Ze moesten zich schamen om tuinders voor vooroorlogse prijzen te laten werken. op straat die produkten. over fair trade gesproken.
Martien Tielen, Sevenum - 2018/08/09 17:59:11.000


Je kan ze beter in de kliko donderen
Rijn, Westland - 2018/08/09 14:11:54.000


Heeft Sjaak v.d Tak geen oplossing in gemeente Westland had hij er genoeg, in de ouwe tijd kregen we nog 1 gulden 20 voor de 6 kg maar het was wel geld uit eigen zak maar de tomaten waren uit de markt
Ouwe Tuinder, Westland - 2018/08/13 13:43:34.000© GroentenNieuws.nl 2018