Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Franse slaproductie historisch laag

De verwachting is dat de Franse productie van sla en witlof dit jaar zullen tegenvallen door het gebrek aan licht en de vele regen die deze lente gevallen is. Terwijl het aantal hectare dat gebruikt wordt voor de slateelt stabiel is, ligt de zomerproductie (231 miljoen kroppen) historisch laag. De productie is dit jaar dan ook met 9% gedaald. 

De prijzen blijven echter goed. Slaprijzen liggen op het moment 18% hoger dan vorig jaar, en bij witlof is dat zelfs 27%. De hoge temperaturen van de laatste tijd zouden bovendien de consumptie van deze groenten een flinke boost moeten geven. De Spaanse import (die goed is voor driekwart van dit soort import) is dit jaar met 7% afgenomen.

De meeste productie vindt nog steeds plaats in het noorden, westen en centraal-westen. Sommige teeltbedrijven hebben door gezondheidsproblemen zelfs hele velden moeten vernietigen, maar het areaal blijft binnen het gemiddelde - de oogst zal hierdoor echter wel beïnvloed worden. Door de verbeterde weersomstandigheden zou de productie terug kunnen keren naar het niveau van juli 2017.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018