Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vlaamse minister-president op stage tussen de tomaten

Een opvallend gezicht op donderdag 8 augustus in het West-Vlaamse Zedelgem: Geert Bourgeois, Vlaams minister-president, tussen de tomaten. Op uitnodiging van de Boerenbond liep Bourgeois een dagje mee in het bedrijf van tomatenteler Henk Vandevelde. "Dit innovatief tuinbouwbedrijf is een voorloper op veel vlakken."


Foto: Twitter Geert Bourgeois

Om 9.00 kwam Bourgeois bij het tomatenbedrijf aan. Vervolgens mocht hij onder andere tomaten sorteren. Ook kreeg de teler de kans om met de minister-president actuele zaken te bespreken zoals energieprijzen en het vergunningenbeleid van de Vlaamse overheid. Uiteraard kwam ook het watertekort aan de orde. Bourgeois verwacht dat zulke droogtes in de toekomst vaker gaan voorkomen. Volgens hem moet daarop ingespeeld worden met nieuwe technieken. "Het aanleggen van grote reservoirs en zuinig gebruik van gietwater, zoals bij dit bedrijf gebeurt, helpt. Maar er moet ook werk gemaakt worden van een structureel grotere opvang van water."

Foto: Twitter Geert Bourgeois

Om 14.00 zat de stage van Bourgeois er weer op. De komende tijd zullen nog enkele andere politici een stage afwerken in de land- en tuinbouw, terwijl ook voorafgaand aan Bourgeois door politici stages zijn afgewerkt. De stagereeks is een initiatief van de Boerenbond die hoopt dat de politici, die de beslissingen nemen, nu met meer praktijkkennis hun beslissingen zullen nemen. Georges Van Keerberghen, Boerenbond: "De tijd dat politici zelf familie in de sector hadden voor achtergrondinformatie, is geweest."

De minister-president vond het in ieder geval leuk. Op Twitter spreekt hij van een 'leerrijke dag' en bedankt hij de teler bij wie hij mocht stagelopen.

Bronnen: Boerenbond en Metro.be

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018