Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Papieren documenten zijn niet langer vereist

China accepteert elektronische documenten bij de douane

Vanaf 1 augustus 2018 accepteren douaneautoriteiten in China elektronische documenten (eDocs) en zijn papieren documenten niet langer vereist.

Het doel is om buitenlandse handel te vergemakkelijken en douane inklaringen in de havens efficiënter te laten verlopen.

Wanneer de benodigde documenten door de juiste instanties in binnen- of buitenland voor online verificatie of internettoegang zijn uitgegeven wordt alleen nog een documentnummer of een gescande upload gevraagd. Douane inklaring kan dus geschieden middels referenties via elektronische documenten.

De aankondiging voegde eraan toe dat aan bepaalde eisen voldaan moet worden om eDocs legaal te kunnen accepteren voor inklaring. Wanneer 'een netwerk verificatie niet toegevoegd is en internet niet opgevraagd kan worden, dan wordt een gescande kopie geëist.'

Tot nu toe eiste de Chinese douane een papieren exemplaar van de relevante handelsdocumenten die van online platforms kwamen. De beslissing wordt gezien als een versnelling van het opnemen van eDocs in China en verwacht wordt dat dit een enorme efficiëntie voor de handel van en naar China betekent.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018