Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Test met frambozenplukrobot

Een robotbedrijf gelieerd aan de universiteit van Plymouth heeft een deal gesloten om een prototype te maken en veldtest te doen met een frambozenoogstrobotsysteem.

De overeenkomst tussen Fieldwork Robotics en de Britse teler van zachtfruit, Hall Hunter, wordt als een 'belangrijke mijlpaal' gezien in het brengen van tuinbouwrobottechnologie op de markt.

Fieldworks gepatenteerde technologie bestaat uit grijpers, aanpasbare soft robotarmen, sensoren en software die in staat is fruit dat voor de supermarkt klaar is te identificeren.

Bewijs van het concept is al getoond in laboratoria. De overeenkomst geeft het bedrijf de kans om veldtesten te doen en de technologie verder te verfijnen in verschillende omstandigheden. De veldtesten worden later dit jaar verwacht.

Zodra de technologie succesvol is getest op frambozen kan het gemakkelijk aangepast worden voor andere groenten en fruit. Het bedrijf ontwikkelt robots voor andere gewassen naar gelang de interesse van leidende teeltbedrijven.

Hall Hunter teelt 14.000 ton frambozen, aardbeien, zwarte bessen en blauwe bessen en levert aan grote winkelketens.

David Green: "HHP heeft de zachtfruitsector altijd vooruit geduwd naar productiviteit en kwaliteit. Dit partnerschap met Fieldwork Robotics is een nieuwe ontwikkeling om op commerciële schaal frambozen te oogsten met robots. We kijken uit naar onze eerste mensloze geplukte hectare."

Frontier IP, gespecialiseerd in het commercialiseren van universitair intellectueel eigendom, bezit 27,5 % van het bedrijf.

CEO Neil Crabb: "We zijn zeer verheugd om met een van de Britse leiders op het gebied van zachtfruit te mogen werken en om zo Fieldwork Robotics technologie naar een volgende stap in z'n ontwikkeling te brengen."


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018