Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Russische glastuinbouw bezig met opmars

Rusland doet zijn best om minder afhankelijk te worden van de invoer van voedsel. Een van de branches die daarvan profiteren, is de glastuinbouw. Nieuwe kassen schieten overal in het grote land als paddenstoelen uit de grond. Nederlandse toeleveranciers profiteren.

Jelena Aleksandrovna studeerde aan de landbouwuniversiteit in Moskou. Sinds twee jaar werkt ze bij Agropark, een nieuw glastuinbouwbedrijf vlak bij de stad Zavjalovo, in het noorden van Rusland. "Ik regel de technologie en ben verantwoordelijk voor het klimaat in de kassen en voor het irrigatiesysteem. Ik moet zorgen dat alles soepel werkt, zodat we omzet kunnen draaien", vertelt ze.

Bij Agropark worden in zeven kassen komkommers geteeld. Tot nog toe gebruikt het bedrijf techniek uit Rusland. Preciezer gezegd: in Rusland gekochte spullen die zo in elkaar zijn gezet dat het min of meer werkt. Maar ideaal is het niet, vindt Aleksandrovna. "We zijn er klaar voor om Europese technologie te importeren, die is beter. Dat zie je aan de opbrengst per vierkante meter kasoppervlak: die is groter dan hier."

Lees hier het hele artikel.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018