Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groente- & Fruitbrigade redt eerste paprika’s en tomaten

Dankzij inzet van Westlandse bedrijven en vrijwilligers heeft Voedselbanken Nederland in enkele maanden een groenten- en fruitverzamelpunt opgezet op het ABC terrein in Poeldijk. Afgelopen week zijn de eerste pallets groenten en fruit geleverd aan Voedselbank Rotterdam.

Een half jaar geleden was het slechts een idee: het opzetten van een groenten- en fruitverzamelpunt voor voedselbanken. Binnen enkele maanden is er een locatie gevonden, is een vrijwilligersteam opgezet en zijn de eerste leveranciers gevonden. Het verzamelpunt is omgedoopt tot de 'Groente- & Fruitbrigade voor Voedselbanken' en sinds 2 weken is de brigade operationeel. "We zijn nog maar kort open en we hebben nu al 15 ton groenten en fruit gered. Prachtige producten zoals tomaten, paprika's en avocado's zijn geleverd aan Voedselbank Rotterdam," aldus Willem van Prooijen, voorzitter van de Groente- & Fruitbrigade. Deze snelle realisatie is mede te danken aan de steun van Westlandse bedrijven. De brigade heeft een ruimte gekregen op het ABC terrein te Poeldijk en ook veel apparatuur zoals rollerbanden, een pompwagen en bureaus. Willem van Prooijen: "We zijn positief verrast en ontzettend blij met alle steun die we krijgen van het Westlandse bedrijfsleven. Er heerst hier een echte doenersmentaliteit."

De voedselbank biedt de armste mensen voedselhulp en gaat voedselverspilling tegen. Gezond eten is vaak lastig, maar vooral voor mensen die weinig geld hebben. De Groente & Fruitbrigade heeft de ambitie om grote(re) volumes groenten en fruit te leveren aan voedselbanken, maar begint relatief klein. Dit jaar is een pilotjaar waarbij samengewerkt wordt met een aantal bedrijven en Voedselbank Rotterdam. Als logistiek en organisatie goed lopen wordt geleidelijk opgeschaald naar meer leveranciers. Het doel is op termijn alle voedselbanken van Westlands groenten en fruit te voorzien.

Voor de stichting zijn nu zo'n twintig vrijwilligers actief, maar de brigade zoekt nog collega's, o.a. coördinatoren, sorteerders en chauffeurs rijbewijs C. Bij de voedselbank wordt per definitie niemand betaald. John van Campenhout, coördinator van de Groente- & Fruitbrigade: "Voor het verwerken van producten zijn we volledig afhankelijk van vrijwilligers. We zoeken met name hard naar vrijwilligers die kunnen helpen met sorteren. Als we deze mensen niet kunnen vinden, dan moeten we partijen af gaan wijzen en dat zou zonde zijn." Alle vacatures zijn te vinden via de vacaturebank van Vitis Welzijn.

Publicatiedatum: