Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Royal Brinkman schiet Maatschap De Jong Franke te hulp

Tuinbouwtoeleverancier helpt tomatenteler bassinzeil intrekken

Terwijl er in Nederland droogterecords werden gebroken, draaide het bij tomatenteler Mts De Jong Franke in 's-Gravenzande eind juli om wateropslag. Voor de 85.000 m2 nieuwbouw/uitbreiding van de kwekerij werd precies deze week het gegraven waterbassin in gebruik genomen. Het bassin van 18.000 kuub inhoud moest worden voorzien van een immens groot bassinzeil en Multi-F dek voor 100% algenbestrijding. Daar waren 70 mannen en vrouwen voor nodig en waar haal je die vandaan in de vakantieperiode bij deze temperaturen? 



Royal Brinkman schoot te hulp om de klus te klaren. Van allerlei afdelingen van Royal Brinkman maakten 45 medewerkers zich los van de dagelijkse werkzaamheden om een paar uurtjes te assisteren aan de Noordlandseweg in 's-Gravenzande. Vele handen maken licht werk en met de tropische temperaturen was het best even afzien. Voor medewerkers die normaliter achter een bureau zitten, is zo'n dagje praktijk sowieso leuk en leerzaam. "Het is echt super interessant om nu eens zelf in en op zo'n groot waterbassin te staan en te zien wat er bij de nieuwbouw van een tuinbouwbedrijf allemaal komt kijken." 

De nieuwbouw van het project Mts De Jong Franke loopt volgens planning: in oktober zullen de eerste tomatenplanten worden geplaatst. Royal Brinkman is installateur van de water- en elektrotechniek, klimaatcomputer en de belichtingsinstallatie. De wateropslag is geleverd door Van Daalen grond-, weg- en waterbouw waarbij Royal Brinkman ondersteuning bood bij het intrekken van het zeil.



Voor meer informatie:
Royal Brinkman 
info@royalbrinkman.nl

Publicatiedatum: