Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Genbewerking zet wereldwijd in AGF-sector door

Voorheen produceerden onderzoekers planten met specifieke kenmerken via traditionele kruistechnieken. Volgens experts kunnen nieuwe technologieën zoals het genbewerkingsprogramma Crispr-Cas9 gebruikt worden om snellere en efficiëntere veranderingen mogelijk te maken.

Het kan mogelijk de deur openen naar een nieuw scala aan groenten en fruit dat er heel anders uitziet, smaakt en aanvoelt dan waar we aan gewend zijn.

Genbewerking wordt door wetenschappers al toegepast om de karaktereigenschappen van voeding te veranderen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van Crispr om champignons te creëren die niet bruin worden. In Spanje probeert een team deze technologie te gebruiken om tarwe te maken dat gegeten kan worden door coeliakie patiënten.

Eerder dit jaar investeerde biotech bedrijf Monsanto in een nieuw genbewerkingsbedrijf met de naam Pairwise dat doelen stelt als het creëren van aardbeien met een zoetere smaak. Wetenschappers in Japan hebben de techniek gebruikt om zaadloze tomaten te produceren. Een ander team heeft Crispr gebruikt om de architectuur van tomatenplanttakken en de tussenruimte van het fruit te veranderen.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018