Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gewild binnen de Zwitserse gastronomie

"Populariteit van kiemgroenten past bij gezondheidstrend"

Micro-groenten, tuinkers en gesneden groenten zijn tegenwoordig bepalend in de wereld van de gastronomie. De huidige opkomst van deze productgroepen heeft tot nu toe echter geen noemenswaardige invloed op de populariteit van kiemgroenten. Mengsels van kiemgroenten vinden via de gespecialiseerde leveranciers namelijk nog steeds snel hun weg naar de Zwitserse gastronomen. Dat bevestigt een inkoper en verkoper van groothandel Tenti.

Garnituur
De kiemgroenten van Tenti worden reeds sinds vele jaren van een nabijgelegen en gespecialiseerd teeltbedrijf afgenomen. Afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid bestaat het aanbod doorlopend uit uiteenlopende bio-producten. Momenteel is er vooral veel vraag naar het speciale mengsel met onder andere radijs, uien en koolrabi. "De behoefte aan kiemgroenten is in ieder geval binnen onze clientèle nog steeds groot, aangezien het natuurlijk ook een productgroep is die heel goed bij de tendens van gezonde voeding past'', bevestigt de verkoper.



Bovendien zijn kiemgroenten bijzonder goed geschikt voor gastronomische doeleinden en zijn ze gebruiksvriendelijk. "Het gaat om een betaalbaar product met bijzonder stabiele prijzen, dat heel goed als garnituur gebruikt kan worden. Daarom bieden we ook kleine hoeveelheden c.q. schaaltjes van 100 gram aan, die heel goed worden ontvangen.''

Traditierijk bedrijf
Tenti is een traditierijk groothandelsbedrijf dat in 1905 werd opgericht. Tegenwoordig wordt het bedrijf door de vierde generatie gerund en de vaste klanten wordt een breed productpalet aangeboden bestaande uit groenten, fruit, kruiden, deegwaren, zuivelproducten en diepvriesproducten. Tenti werkt zoveel mogelijk met lokale telers en handelspartners samen.

Verdere informatie:
Tenti AG 
Sulzer Allee 50 
8404 Winterthur 
Tel 0041 52 235 18 28
Fax 0041 52 235 18 20 

Publicatiedatum: