Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ministrieel bezoek uit de Emiraten voor Certhon Innovation Centre

Afgelopen maandag heeft de 'Minister of State van de United Arab Emiraten (UAE) for Food Security', Mariam Bint Mohammed Almheiri, een bezoek gebracht aan Certhon en het Certhon Innovation Centre. Met de minister en haar delegatie werd gesproken over de duurzame technieken die de Nederlandse tuinbouw kan bieden als oplossing voor de uitdagingen in de Golfregio. Er is gesproken over onderwerpen als waterverbruik, duurzame energie-oplossingen, voedselveiligheid en de zekerheid van jaarronde productie van gezonde, schone en lokaal geproduceerd voedsel.


De Nederlandse tuinbouw en Certhon bieden technieken om deze uitdagingen aan te gaan. Belangrijk hierin is de wederzijdse samenwerking, kennisoverdracht en support om deze ontwikkelingen kracht bij te zetten. Om dit te onderstrepen werd een bezoek gebracht aan het Certhon Innovation Centre, waar de minister met eigen ogen de techniek van de toekomst kon aanschouwen en de kwaliteit van het product kon proeven. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding bij Koppert Cress. Het door Certhon ontwikkelde energiezuinige klimaatsysteem met JSK koeling in combinatie met warmte-koude opslag wat hier is toegepast, past perfect als energie neutrale oplossing die gezocht wordt in de Golfregio.


PureHarvest
Ook werd tijdens het bezoek gerefereerd aan het project dat Certhon nu aan het bouwen is in Nahel in de United Arab Emiraten: PureHarvest. Bij PureHarvest is gekozen voor het SuprimAir concept, waarbij door het gebruik van geconditioneerde lucht en overdruk er altijd een perfect klimaat is op jaarrond een gezond en schoon product te telen. Door de toepassing van overdruk, computergestuurde efficiƫnte ventilatie en koeling en het niet gebruiken van pesticiden, kan op een duurzame manier gezond, lokaal voedsel worden geproduceerd. Met behulp van een hydroponic druppelbevloeiing, met volledig hergebruik van irrigatiewater, is het watergebruik beperkt tot het minimale.


De Minister was onder de indruk van de beschikbare technieken die werden getoond. In haar eigen woorden: "How a tiny country like Holland (being half the size of the UAE) uses technology to not only feed itself but also the world (literally!)."

Voor meer informatie:
Certhon
www.certhon.com
info@certhon.com

Publicatiedatum: