Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mooi weer zorgt voor toename wortelziekten paprika

Door het mooie weer van de afgelopen weken is de kans op wortelziekten aanzienlijk toegenomen. De stijgende temperatuur van druppelwater en teeltmedium verhoogt de kans op besmetting en ontwikkeling van Pythium en Phytophthora.

De teelt van paprika zit nu ook net tussen twee zetsels in, op het moment dat er weer paprika's gesneden gaan worden, zal ook een deel van de wortels worden afgestoten waarna er weer nieuwe wortels worden gevormd. Juist in deze groeifase krijgen Pythium en Phytophthora een kans om de plant te infecteren. Bayer Crop Science adviseert daarom om preventief te starten met Previcur Energy, nog voordat de eerste planten donker of slap gaan staan.

Advies
Start met 3 l/ha Previcur Energy, herhaal dit na twee weken. Dit blok om de 6 weken herhalen. Previcur Energy aan het eind van de dag in de mat, 's nachts zijn werk laten doen en in de ochtend gewoon doorgaan met water geven.

Voor meer informatie:
Bayer Crop Science
www.agro.bayer.nl
Publicatiedatum: