Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tuinbouwsector noemt campagne 'misleidend'

Jordaniërs opgeroepen tomaten te blijven boycotten

Afgelopen maandag riep de Vereniging voor Consumentenbescherming (CPS) JordaniĆ«rs op om de boycot van tomaten te blijven steunen. Belangrijke tuinbouwinstellingen noemen de boycot echter misleidend.
 
Mohammad Obeidat van CPS stelde dat de campagne z'n vruchten begint af te werpen, wat te zien is aan de prijzen van tomaten die nu al op de lokale markt dalen. "De prijzen zijn vandaag 20-25% gedaald omdat veel mensen besloten hebben geen tomaten te kopen door de hoge prijs ervan."
 
De tuinbouwsector noemt de boycotcampagne van tomaten misleidend, omdat er geen wetenschappelijk bewijs of echt verstand van de aard van de sector en z'n productiemechanisme aan te pas is gekomen.
 
Dertien belangrijke tuinbouworganisaties hebben een verklaring uitgebracht waarin beweerd wordt dat de tuinbouwsector lijdt onder een aantal complexe uitdagingen en dat 'het laatste wat ze nu nodig heeft misleidende propaganda is'.

In de verklaring, waarvan een kopie naar de The Jordan Times is gestuurd, leggen vertegenwoordigers van de sector uit dat tomatenprijzen stijgen door de verkleining van het te telen gebied door hoge kosten voor arbeid, water en energie en nieuwe belastingen op tuinbouwproducten.
 
Ook beweren ze dat klimaatsverandering dit jaar en de overstromingen die grote gebieden onder water zetten een groot deel van de tomatenoogst beschadigd hebben.
 
De consumptie van tomaten in Jordaniƫ komt neer op 500 ton per dag.
Publicatiedatum: