Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Concept ook geschikt voor (kantines) van bedrijven

Amsterdam krijgt primeur Vega-eetmuur

Uit de muur eten is een typisch Nederlands fenomeen, echter bevat zo'n muur over het algemeen ongezonde snacks. Daar komt nu verandering in, Anouk Snelders opent in Amsterdam de eerste gezonde eetmuur, de Health Food Wall. "Het idee ontstond na mijn studie in Amerika, waar ik kennismaakte met de fast-food industrie en de grote behoefte aan snelle, betaalbare maaltijden. Dat het trekautomaten concept nog niet bestond in Amerika verbaasde me. Na Amerika ben ik Voeding & Diƫtetiek gaan studeren, en ontstond mijn passie voor gezonde voeding en koken", vertelt Anouk.


Voorbeeldmaaltijden die straks verkrijgbaar zijn in de Health Food Wall

De combinatie van beide ervaringen leidde tot het idee om een gezonde eetmuur te ontwikkelen. "Zoals in Amerika is er ook in Nederland steeds meer behoefte aan een snelle en makkelijke maaltijd, en zie je daarnaast een mooie trend ontstaan van plantaardig eten. Ik zag een gat in de markt door gezond en plantaardig eten te combineren met de snelheid en efficiƫntie van de trekautomaat. Als voorbeeld nam ik de FEBO, waar snel een hap uit de muur getrokken kon worden. In plaats van een ongezonde hap, kan bij Health Food Wall een gezonde, vegetarische en verse maaltijd uit de muur worden getrokken."



Het concept is ontworpen voor een snelle doorgroei. Doordat de maaltijden gemakkelijk te bereiden en aan te vullen zijn en de muur makkelijk te bedienen is, en het concept ondersteund wordt door een uniek interieur en design, is het concept zeer geschikt voor (kantines van) bedrijven.

De muur is 24/7 gekoeld, waardoor de maaltijden vers blijven. De maaltijden worden bereid in de (open) keuken op de locatie Kinkerstraat 66a. De muur werkt als volgt: Kies je maaltijd uit de muur, selecteer de maaltijd in het touchscreen, betaal (contactloos) met pin. Hierna gaat het gewenste vakje automatisch open, en kan je je gekozen maaltijd incl. bestek + tasje direct pakken en gemakkelijk meenemen. De verpakkingen zijn van bio-afbreekbaar materiaal. De prijzen van de maaltijden liggen tussen de 7 en 9 euro.



Naast de maaltijden uit de muur verkoopt Health Food Wall ook koffie, sapjes, smoothies, ontbijt en gezonde snacks (allemaal snel to-go te verkrijgen). "Hiernaast zijn wij ook beschikbaar voor vegetarische/vegan/gluten-vrije catering klussen voor particulieren of bedrijven. Ook worden er elke maand workshops gegeven met thema's die horen bij een gezonde leefstijl. Denk hierbij aan een bootcamp in Amsterdam gevolgd door een gezonde lunch bij Health Food Wall, of een lezing door een (kookboek)schrijver", besluit Anouk.

De Health Food Wall wordt in de eerste week van augustus opgeleverd.

Voor meer informatie
Health Food Wall
Anouk Snelders
Instagram: healthfoodwall