Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog geen Italiaanse zomer, hagel in Noord-Italië

De Italiaanse zomer wil nog niet echt aanbreken. De zomer wordt vooralsnog gekenmerkt door kou, wind, regen en hagel. Met name in de regio Piedmont is de schade groot.

Foto: Emilia Romagna Meteo genomen in Conselice (Ravenna)

In Cuneo is de schade aan groenten en fruit ernstig volgens Coldiretti. In Cuneo en de omliggende gebieden viel de schade mee. De regio Alba werd getroffen door hagel en dat heeft met name de hazelnootproductie geraakt, 50-60% van de oogst is aangetast.

Anti-hagel-systeem in Piedmont (bron Coldiretti)

Andere meldingen van hagel komen uit Veneto. Zo meldt teler Nicola Rando uit Lendinara (Rovigo) ernstige schade aan zijn gewassen op 16 hectare.

Spinazie van Nicola Rando na hagelbui

In Veneto, in Costa di Rovigo, was er op de ochtend van 16 juli een hevige hagelbui die de bestaande boomgaarden vrijwel volledig beschadigde.

Pruimen op de grond (foto van Alessandro Barioni)

Sterke onweersbuien en lokale hagel ook in Emilia Romagna. In sommige provincies waren tomatengewassen voor industrie, naast de oogst, getroffen.

Hagelstenen in Pesaro (foto bron: E'Tv Marche)

In de Marche zijn sommige gebieden van Pesaro getroffen door hagelbuien, met stukjes ijs zo groot als stenen. In die gebieden zijn er niet veel groenten- en fruitgewassen, maar de schade voor andere gewassen enorm is.