Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lightshine Cleaning:

“Het is een misverstand om te denken dat LED-lampen niet vuil worden”

Tholen – Een dag later dan de wielrenners begon op 8 juli ook voor de belichtingwassers van Lightshine Cleaning de 'Tour de France 2018'. En net als de wielrenners hadden de mannen van Lightshine Cleaning er toen al heel wat 'koersdagen' opzitten. Wie het Twitterkanaal van Lightshine Cleaning de afgelopen maanden in de gaten hield, zag heel wat Europese landen voorbijkomen. Onder meer telers in Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Denemarken en Polen kregen bezoek van de wasploegen uit Monster.



"We hebben het wasseizoen begin mei afgetrapt en inmiddels is er sprake van topdrukte", vertelt Jeffrey van den Bogert van Lightshine Cleaning. "Op dit moment wassen we veel kappen voor tomatentelers. Zij hebben in deze periode van het jaar geen behoefte aan belichting en dus is dat voor ons het ideale moment om langs te komen om de kappen te wassen. Maar we hebben ook al bloemenkwekers bezocht, hoewel zij zich vooral tegen het eind van de zomer massaal melden, zodat ze met schone kappen de winter in gaan. Juist in de winter is hun lichtbehoefte het grootst en dan scheelt het als de kappen weer schoon zijn."



Speciale cleaner voor LED-belichting
Bij sommige telers liggen de kappen al in dozen te wachten als de mannen van Lightshine Cleaning langskomen, maar er zijn ook telers die het hele proces van demontage tot montage uit handen geven aan de wasploegen. Jeffrey: "Tijdens de zomer rijden wij met een ploeg rond die het hele proces verzorgt. Vooral kleinere bedrijven kiezen ervoor om ons het hele proces te laten verzorgen, omdat zij dan geen extra personeel hoeven te regelen. Wij regelen alles en zij hebben er geen omkijken naar."



Het zijn ondertussen lang niet alleen meer SON-T lampen die door de 'wasstraat' gaan bij Lightshine Cleaning. Ook telers met LED-belichting zien steeds vaker het belang van schone LED-armaturen in. Jeffrey: "Het is een misverstand om te denken dat LED-lampen niet vies worden. LED-lampen worden net zo goed vies. Zeker interlights, die tussen het gewas in hangen en daardoor sneller vuil worden door blad dat tegen de armaturen aankomt en door de spuitwerkzaamheden tussen het gewas." Sinds twee jaar bestaat er daarom een speciale cleaner voor LED-belichting. "Ook al zijn LED-lampen energiezuiniger, dat betekent natuurlijk nog niet dat het niet zonde is om licht te verliezen door vuile LED-armaturen. Elke procent extra licht is winst."



Voor meer informatie:
Lightshine Cleaning
www.lightshine.nl
info@lightshine.nl