Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Warm weer aan begin van aubergineseizoen in noorden VS

In de afgelopen week was er in een groot deel van het oosten van de VS sprake van warme weersomstandigheden. In veel regio's werden temperaturen gemeten van meer dan 37 °C. In de meer noordelijke gebieden is het seizoen voor aubergines net begonnen. De hoge temperaturen hebben over het algemeen geleid tot zeer goede teeltomstandigheden. Alleen neerslag heeft tot enige zorgen bij telers geleid.

"Het seizoen van onze telers begon een week geleden," zegt Brian Knott van Grow Farms in Kentucky. "De kwaliteit ziet er uitstekend uit. Prognoses voor dit seizoen gaan uit van een gemiddelde opbrengst. Wel is er veel hitte en neerslag geweest, wat betekent dat telers meer gebruik moeten maken van gewasbeschermingsmiddelen. Als er teveel hitte is, kan dit de planten onder druk zetten, hoewel dat tot nu toe nog niet is gebeurd. We zien aan het begin van het seizoen een goede vraag vanuit onze vaste klanten. We hopen dat deze vraag aanhoudt tot het einde van ons seizoen in september."

Warm begin in New Jersey
Het aubergineseizoen is ook net van start gegaan in New Jersey. Hoewel er net als in Kentucky sprake was van hoge temperaturen, hadden telers in New Jersey niet te maken met neerslag. Volgens de telers zal het warme weer voor de komende tijd aan blijven houden. Zowel kwaliteit als volume zullen daardoor naar verwachting op een goed niveau blijven. 



"Het seizoen van New Jersey begint deze week en zal doorlopen tot oktober," zegt John Molinelli. "Het hete weer is perfect geweest voor de aubergines en zal ook voor de volgende paar weken zo goed blijven. Het volume wordt geraamd op het gemiddelde. De meeste telers in New Jersey werken met het Santana-ras, hoewel er nog steeds een paar telers zijn die het oudere Harris-ras op de markt zetten."

Schaarste op de markt
Nu er wordt overgeschakeld van de zuidelijke teeltgebieden voor aubergines naar de noordelijke gebieden, is er voor deze groentesoort een klein gat op de markt. Dit heeft als gevolg dat de prijzen nu iets hoger liggen. Volgens auberginetelers is dat normaal voor deze tijd van het jaar. De prijzen zullen dan ook naar verwachting geleidelijk aan afnemen, als steeds meer volume van de noordelijke teeltgebieden op de markt terecht komt. 

"Tegen het einde van het seizoen in Georgia stonden de prijzen op de markt op iets van $9 (€7,73)," zegt de aubergineteler Molinelli. "Deze week zijn de prijzen toegenomen tot rond de $16 (€13,74). Deze prijzen beginnen doorgaans hoog, omdat er sprake is van een gat tussen het einde van de zuidelijke gebieden en het begin van de noordelijke regio's."

"De vraag is uitstekend en er wordt nu veel omzet gegenereerd. Ook is de kwaliteit goed. De komende zes weken blijft dat zo. Daarna hebben we aan het begin van september onze tweede oogst," zegt Molinelli tot slot.

Voor meer informatie:
Brian Knott 
Grow Farms

John Molinelli 
John Molinelli, Inc.
Tel: +1 (856) 691-4777
Publicatiedatum: