Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Open Dag De Ruiter over Dexter

Telers bijgepraat over nieuwe rode paprika

Op donderdag 12 juli organiseerde De Ruiter een open dag voor telers die zich oriƫnteren op nieuwe rassen in het rode geblokte paprikasegment. Daarin is Dexter volgens De Ruiter een interessante nieuwkomer, met name vanwege zijn hoge productie, arbeidsvriendelijkheid en mooie rode, glanzende vruchten.

De gasten van De Ruiter verzamelden zich in het De Ruiter Experience Center, waar zij presentaties bijwoonden van veredelaar Christof Stoll en rassenexpert Arend van Silfhout. Christoff vertelde de bezoekers meer over het proces van veredelen en het ontstaan van Dexter als nieuw ras. Bovendien deed Christoff verslag van zijn bezoek aan paprikatelers in Canada. "Daar blinkt Dexter uit met zijn krachtig en compacte planttype en een hoge productie, die momenteel gelijk of hoger ligt dan de andere rassen in de Canadese markt.", vertelde hij. Arend gaf onder andere een toelichting op het proefprogramma rondom Dexter en de behaalde resultaten tot nu toe.

Na de lunch bezocht de groep kwekerij Dalipa, waar teler Paul Moerman Dexter in een proef van 450 vierkante meter heeft staan. Bij Dalipa loopt Dexter mooi gelijk op met het hoofdras. Paul Moerman is erg te spreken over Dexter: "het is al vanaf het begin een sterke en gelijke plant. Bovendien zijn de vruchten van Dexter sterk tegen ouderdomsvlekken. Proeven in 2017 lieten bij Dexter aan het einde van de teelt een aanzienlijk hogere productie zien dan het standaard ras."

De gasten van De Ruiter bij Dalipa waren onder de indruk van de mooie productie van Dexter en de gemakkelijke zetting. Ze zagen bovendien dat Dexter voldoende vruchten heeft hangen.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl
Publicatiedatum: