Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Italianen kunnen courgettes aan de straatstenen niet kwijt"

Het zal zijn dat iedereen die thuis een moestuin heeft in juli courgettes en komkommers kan oogsten, net zoals de professionele telers. De totale oogst zal groot zijn en ondanks dat er verschillende variëteiten zijn, zijn de prijzen van courgette en komkommers laag. Dit wordt bevestigd door verschillende exploitanten van groothandelsmarkten, waaronder enkelen in het noorden van Italië.



"Er zijn veel courgettes op de markt en we krijgen het simpelweg niet verkocht. Sommige telers raken ze aan de straatstenen niet kwijt. De prijs is dan ook bedroevend laag, 20 tot 30 cent", zegt een groothandelaar.



Voor de komkommers is het niet veel beter, op één variëteit na. Het langwerpige type, dat met name in Fondi wordt geproduceerd, heeft als kenmerk dat het zoeter is en niet die nasmaak geeft die dan voor sommigen moeilijk verteerbaar wordt. De laatste tijd geniet dit soort komkommer veel steun.



De tomaat doet het op dit moment wel erg goed, met name de datterino, cherry en mini pruim tomaat. Een teler legt uit het goed gaat met prijzen variërend van €1,60 tot €2,00 per kilo voor de mini pruim tot €2,30 voor de cherry tomaat. Dit komt door twee bijkomende factoren: een niet al te hoge opbrengst en promotiecampagne van vele winkelketens waardoor de vraag is gestegen.



Zelfs voor de paprika's zijn de prijzen niet slecht met ongeveer €1,- per kilo, maar het probleem is dat er niet zoveel aanbod is. Het belangrijkste is dat de kwaliteit uitstekend is.
Publicatiedatum: