Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Albert Heijn reageert op aantijgingen Foodwatch

"Haricots verts zijn geen sperziebonen"

Tholen - Actiegroepen blijven supermarkten volgen, waarbij herkomst van producten ook steeds belangrijker wordt. Nu het Hollands seizoen voor sperziebonen is, vindt Foodwatch dat het "bizar" dat er Keniaanse haricots verts in het schap liggen. "Midden in de zomer, in het oogstseizoen van de Nederlandse boontjes, verkoopt Albert Heijn doodleuk boontjes uit Kenia. Bizar, en waarschijnlijk zijn ze niet de enige", zegt Foodwatch in hun nieuwsbrief. Foodwatch scheert bonen bonen wel over één kam, haricots verts zijn wel bonen maar geen sperziebonen.Albert Heijn reageert: "Onze haricots verts komen jaarrond uit Kenia. Ze zijn niet in Nederland te telen, het ras kan alleen goed groeien op hoogte met klimatologische omstandigheden zoals die in Kenia zijn." De haricots verts vallen onder de AH Foundation die zich inzet voor betere leefomstandigheden in Afrikaanse landen, waaronder Kenia.

De sperziebonen, die momenteel in de schappen liggen, komen wel uit Nederland. "Vanaf nu tot en met begin oktober komen deze uit Nederland, vanaf half oktober tot en met half juli uit Marokko en Egypte en in de maanden januari tot april ook uit Senegal. Alle sperziebonen worden geteeld bij een selecteerde groep telers die allen onder de strengste Europese wetgeving telen op het gebied van voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden. Alle telers zijn GlobalGAP gecertificeerd en hebben een internationaal geaccepteerde sociale accreditatie, zoals BSCI- ETI of vergelijkbaar niveau", aldus de woordvoerder van Albert Heijn.


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Er zouden meer bedrijven moeten werken zoals AH. Door boeren in het buitenland te laten telen , komen er minder transitomigranten naar Europa. Europa zou veel meer moeten inzetten op landbouw in Afrika.
Evy Willems , Waregem - 2018/07/12 13:16:35.000


Wat een onzin van Foodwatch zeg...

Dan kan je de appels in het schap ook wel zo gaan vergelijken: Jonagored (NL) naast een Pink Lady (CL of RSA) bijvoorbeeld... Het zijn beide appels, maar totaal anders van smaak maar ook LvH.

Dus ja, harticots verts en sperziebonen zijn beide bonen, maar moet je dan ook alle rode, zwarte, kidney en witte bonen over 1 kam scheren?!? Dat zijn tenslotte ook ''bonen''...
Inkopertje, Venlo - 2018/07/12 13:57:53.000© GroentenNieuws.nl 2018