Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rick van de Ven, ZON:

"Bloemkoolseizoen loopt tien dagen voor"

Tholen - Voor al te grote aanvoerproblemen in de vollegrondsgroenten zorgt de droogte volgens product manager Rick van de Ven van ZON vooralsnog niet. "Er moet veel beregend worden. Dat zorgt voor meer werk, maar de kwaliteit is over het algemeen gewoon goed. De vraag ligt op een goed niveau. Doordat er Europees gezien minder is geplant, liggen de prijzen op een hoger niveau dan de afgelopen jaren."

"Het aanbod ijsbergsla is weer redelijk op peil. Ook in de prei hebben we de beschikking over voldoende kilo's. Met bloemkool lopen we momenteel wel tien dagen voor in de productie. Dat is wel opletten geblazen, want als het in één keer kouder wordt, kan er wel opeens een gat in de productie ontstaan", vertelt Rick. "De zomervakanties zorgen traditiegetrouw voor wat minder handel, maar door de huidige beschikbaarheid is de noodzaak voor acties ook wat lager."

Voor meer informatie:
Rick van de Ven
ZON
T:+31 77 323 96 83
rick.van.de.ven@royalzon.com
www.royalzon.com