Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

15% grotere oogst van tomaten en komkommers in Saskatchewan

Lower Shannon Farms is een 100-jaar oud teeltbedrijf in Saskatchewan, Canada. Het bedrijf wordt geleid door John en Robin Acton, die de vijfde generatie telers op dit bedrijf zijn. Vroeger richtte het bedrijf zich op het telen van graan en op de veeteelt, maar in 2012 besloot John een kas te bouwen. Bijna zes jaar later raakt hun sla continu uitverkocht op de markt en blijkt de zet om een kas te bouwen een uitstekende keuze te zijn geweest.

Op zoek naar een energie-efficiĆ«nte lichtoplossing 

In eerste instantie gebruikte John HPS (high-pressure sodium) verlichting in de kas en verwarmde hij de ruimte met aardgas. Door de korte winterdagen in Saskatchewan betekende dit echter dat de kas enorm veel extra verlichting nodig had om jaarrond te kunnen produceren. Daarom ging hij op zoek naar manieren om zijn elektriciteitsrekening te verminderen. Nadat hij had gehoord over de resultaten van een onderzoek van de universiteit van Guelph waarbij LEDs en HPS lampen werden vergeleken, besloot John te onderzoeken of LED lampen een oplossing zouden kunnen bieden voor zijn kas. 
 


Een succesvolle proef
In de winter van 2015 John heeft John 10 LumiGrow lampen gekocht om zijn eigen lichtproef op tomaten uit te voeren. Het verschil in kleur en de toename in oogst overtuigden hem ervan dat hij in de gehele kas LED lampen moest gaan gebruiken. De rest van de zes kassen zijn in januari 2018 uitgerust met LumiGrow Pro 325e lampen. In slechts een paar maanden heeft John al een oogst toename van 16-17% in zijn minikomkommers gezien en een toename van 18-20% in zijn tomaten - beide records voor Lower Shannon Farms. 

"Deze tijd van het jaar hebben we veel last van de extra luchtvochtigheid in de kas. Ik ben dan ook verbaasd dat de productie in deze tijd van het jaar zo hoog is!", vertelde John. "De levensduur van onze tomatenplanten is ook met gemak zes weken langer. Normaal wisselen we de oude planten in februari om voor nieuwe - nu zijn we daar pas in de eerste week van maart mee begonnen."

John is ook erg blij met hoe goed zijn sla het doet door de nieuwe LumiGrow lampen. De bladeren hebben een betere kleur en de bladeren zijn ongeveer 20% groter dan toen hij nog 1000-watt HPS lichten gebruikte.

"Bij een dergelijke snelle groei ben ik altijd bang dat de sla gaat doorschieten. Gelukkig hebben we hier niets van gezien. De plant stopt meer energie in de bladeren in plaats van dat het in de overlevingsmodus gaat," zegt John. "We zien bij alle gewassen uitstekende resultaten." 
 


John schat dat de LumiGrow lampen zijn energieverbruik met ten minste de helft hebben verminderd - hij zal dit zeker weten wanneer zijn energiebedrijf (Sask Power) zijn meter in april uitleest. Hij krijgt bovendien korting door zijn lichten. 

"Ashley is een enorme hulp geweest in het verzamelen van data en dit leveren aan het energiebedrijf," vertelt John. "Als ik hoor dat iemand onderzoek doet naar LED's, beveel ik dan ook altijd LumiGrow aan." 

Nog veel meer succesvolle jaren
Hoewel dagen van slechts 12 uur weer dichtbij komen in Saskatchewan, kijkt John uit naar komende september, zodat hij data over de oogst en het energieverbruik in de winter kan verzamelen.

"Het is jammer dat we de lampen nog maar zo kort hebben, want ik denk dat we alle records hadden kunnen breken," zegt John. 


Hij verwacht dat de lagere elektriciteitsrekening ervoor zorgt dat hij wat lang verwachte verbeteringen aan het bedrijf kan doorvoeren. Sask Power brengt een basisbedrag in rekening tot een bepaalde drempel en als je hierboven zit, schiet de prijs omhoog. Aangezien de HPS zoveel elektriciteit verbruikten, besloot John de plannen voor het bedrijf in de wacht te zetten. De nieuwe LED lampen maken door hun lage verbruik kapitaal vrij om deze veranderingen, zoals nieuwe producten en apparatuur, toch door te voeren en spelen zo een essentiƫle rol in het huidige succes van het bedrijf. Met vooruit denkende eigenaren als John en Robin aan het roer is het bedrijf klaar voor nog zeker 100 succesvolle jaren.
 
Voor meer informatie:
LumiGrow
800-514-0487
info@lumigrow.com
www.lumigrow.com
Publicatiedatum: