Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuw duurzaamheidsmagazine Yara

Meststoffenfabrikant reduceert emissie ondanks productiegroei

Yara Sluiskil is volop in ontwikkeling. Jaarlijks brengt het bedrijf, dat al sinds 1929 gevestigd is in de Kanaalzone Gent-Terneuzen, een duurzaamheidsmagazine uit wat een inkijkje geeft in de wereld van Yara. Yara Sluiskil is de productielocatie van Yara in Nederland waar onder meer meststoffen worden ontwikkeld. Het bedrijf levert ook CO2 en warmte aan het nabijgelegen glastuinbouwgebied in Terneuzen.

Sinds 1990 wist Yara Sluiskil haar broeikasgasemissies met maar liefst 55% te reduceren, terwijl de productie met 2 miljoen ton (+70%) toenam. Met deze prestatie behoort het bedrijf tot de nationale en Europese top wat betreft behaalde klimaatresultaten. Ook de stikstofemissies naar de lucht wist Yara met maar liefst 70% te verminderen over deze periode, wat een positief effect heeft op de natuur en omgeving.

Yara: "Samen met de overheid, bedrijven, onze omgeving en NGO's willen wij verder verduurzamen in lijn met het Klimaatakkoord. Innovatie en samenwerking zijn belangrijk om duurzaam te blijven produceren."

Voor meer informatie:
Yara


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018