Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Biologisch afbreekbare materialen worden de standaard"

"De balans tussen stevigheid en flexibiliteit is de sleutel in het ontwikkelen van biologisch binddraad," zo vertelt Henrique Ribas van Exporplás. Het bedrijf had tijdens Greentech vorige maand hun biologische binddraad meegenomen. Henrique heeft hoge verwachtingen van deze innovatie voor de toekomst. 


Henrique Ribas en Francisco Soares tijdens Greentech 2018.

Composteerbaar binddraad
Al meer dan 35 jaar produceert de Portugese fabrikant Exporplás allerlei soorten binddraad, zowel voor de landbouw als voor de tuinbouw. De ontwikkeling van biologisch composteerbare binddraad heeft jaren van onderzoek in beslag genomen. "De flexibiliteit is belangrijk: een draad mag de groei van de plant niet verstoren. Voor het comfort van arbeiders is het bovendien belangrijk dat het draad niet te ruw is om mee te werken," legt Henrique uit. "Er gaat veel denkwerk zitten in de ontwikkeling van een dergelijk product, maar ook in het proces van het fabriceren. Het biobinddraad, dat van Polymelkzuur gemaakt wordt, is net zo betrouwbaar als het synthetische binddraad dat van Polypropeen wordt gemaakt. Het biologische binddraad levert bovendien unieke prestaties dankzij zijn unieke kenmerken."

Stevigheid
De stevigheid van het materiaal is altijd een belangrijk onderwerp: aan de ene kant wil je dat het draad sterk genoeg voor zware planten, maar aan andere kant moet het ook goed kunnen composteren. Het biobinddraad composteert binnen slechts 20 weken in goede controleerde omstandigheden. 

Volgens Henrique is dit nog maar het begin. "Met de huidige aandacht die er is voor het milieu, de doorlopende ontwikkelingen binnen de industrie en de lage kosten in verhouding tot de voordelen die biobinddraad biedt, zijn we overtuigd dat biologisch afbreekbare materialen de standaard zullen worden." 

Voor meer informatie:
Exporplás
Henrique Ribas
(+351) 256790340
henriqueribas@exporplas.pt
www.exporplas.pt

Publicatiedatum: