Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Canadese NatureFresh blij met eerste Tomberry resultaten

In 2018 is NatureFresh begonnen met het telen van Tomberry. Niels Peter Klapwijk, Sales Procurement Manager bij NatureFresh Farms vertelt hoe de teelt van deze variëteit tot nu toe is bevallen. 

Werkt het eerste gewas van de Tomberry tomaat goed? 
Voor NatureFresh is dit het eerste jaar dat we de Tomberry commercieel telen. We leren deze variëteit nu iedere dag iets beter kennen. 

De lente in Ontario was ontzettend donker, dus het feit dat Tomberry planten dol zijn op licht betekende dat we moeite hadden om de planten van genoeg licht te voorzien. Toen de zon eindelijk tevoorschijn kwam, hebben we tips gekregen van 'Mr. Tomberry' Jan van Heijningen en begonnen we een enorm verschil te zien. De planten zijn nu in balans, de kwaliteit is enorm verbeterd en de oogst is groter! 


 
Wat vindt u van de kwaliteit van de Tomberry? 
Nadat we erachter waren gekomen wat de ideale omstandigheden voor deze variëteit na de oogst zijn, verbeterden de kwaliteit en houdbaarheid enorm! Met de juiste groeiomstandigheden en de juiste bewaring is de houdbaarheid van de Tomberry wel 3 tot 4 weken. We zijn erg blij met de huidige situatie. Het feit dat de Tomberry zo klein is, is op zichzelf al uniek, maar het is ook een grote uitdaging om ervoor te zorgen dat alle tomaten in de best mogelijke staat zijn. Doordat de tomaten zo klein zijn, kan er ook gemakkelijk een slechte tomaat door glippen. Het risico hierop is met deze variëteit zeker groter dan met tomaten van 'normale' grootte.

Wat zijn de verkoopmogelijkheden voor NatureFresh Farms in Canada en Amerika?
De markt in Noord-Amerika is erg enthousiast over dit nieuwe 'bessen' segment binnen de tomatencategorie. De consumenten hier zijn echt op zoek naar smaak, stevigheid, gemak en veelzijdigheid. De Tomberry tomaat voldoet aan al deze eisen. 

We hebben nu ook de retailzijde van dit product betreden, maar voor de toekomst zien we ook een enorm potentieel in de voedselservice markt, vooral door het gemak en de veelzijdigheid die deze tomaten bieden.

In de voedingsservice markt zien we potentieel, omdat arbeid een grote uitdaging kan zijn. De Tomberry hoeft, omdat ze zo klein zijn, bijvoorbeeld niet gesneden te worden bij het voorbereiden van maaltijden. Bovendien kan de tomaat voor zoveel doeleinden gebruikt worden dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Soepen, salades, pizza's, broodjes en snacks zijn slechts enkele van de opties. Door hun grootte krijg je bovendien meer tomaat in iedere hap die je neemt, waar je de tomaten ook in verwerkt. 


 
Wat is de reactie vanuit de markt? 
De reactie is ietwat overweldigend. We zijn klein begonnen, omdat we nog lerende zijn, maar de vraag is sinds het begin van het seizoen al enorm groot. Op sociale media krijgen we continue reacties van consumenten die laten weten hoe dol ze zijn op de grootte, smaak en het schattige uiterlijk van deze tomaten! 

Hoe denkt u dat de toekomst van de Tomberry eruit ziet? 
We zien een enorm potentieel voor deze variëteit, ook al zijn we net begonnen met de teelt en leert ons team nog veel bij over deze tomaat. Onze strategie is om continu te blijven leren en ondertussen nieuwe markten op te gaan met de Tomberry, zoals het vinden van nieuwe locaties en zakelijke mogelijkheden. We kijken dan ook uit naar een positieve en smaakvolle toekomst terwijl we verder gaan met deze kleine maar krachtige tomaat!

Voor meer informatie:
Eminent Seeds
info@eminentseeds.nl
www.eminentholland.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018