Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Seamore en Bbrood introduceren zeewierbrood

De Nederlandse start-up Seamore introduceert samen met de bakkers van het Amsterdamse bedrijf Bbrood zeewierbrood. Het brood is vanaf 3 juli verkrijgbaar bij broodwinkels van Bbrood en in de winkels van supermarktketen Marqt. Het is een desembrood dat elke dag vers wordt geproduceerd.Seamore begon in 2015 met de productie van voedingsproducten op basis van zeewier. De onderneming bedacht onder andere alternatieven voor pasta en bacon, die inmiddels in 8 landen verkocht worden, onder andere bij Albert Heijn en Plus. Recent lanceerde het bedrijf zeewierwraps. Carel Callenbach, hoofd productontwikkeling bij Seamore, besloot van het deeg ook een brood te bakken. In Bbrood vond de onderneming een partner die dat product in de markt wil helpen zetten.

Seamore heeft een jaar samengewerkt met de bakkers van Bbrood om een het brood verder te ontwikkelen met genoeg zeewier om echte voordelen voor gezondheid en duurzaamheid te brengen. Zeewier heeft bijzondere stoffen die dezelfde werking hebben als gluten. Daardoor is een percentage bloem vervangen zonder in te leveren op de elasticiteit en blijft het deeg goed te verwerken. Het zeewierbrood bevat volgens de makers ervan 50% minder zout dan gewoon brood, minder koolhydraten en calorieën, meer ijzer, calcium, jodium en vezels.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Is het niet handiger om eerst eens uit te zoeken hoeveel jodium dit brood bevat voordat zoiets actief gedeeld wordt? De hoeveelheid jodium komt namelijk nauw voor de werking van de schildklier.

Volgens de voedingswaardedeclaratie bevat het niet minder zout dan ''gewoon'' brood.

Het bevat VEEL MINDER vezels dan volkorenbrood en zelfs nauwelijks meer vezels dan witbrood.

Dit is PR en geen info.
Liesbeth Oerlemans, Amersfoort - 2018/07/10 20:08:27.000© GroentenNieuws.nl 2018