Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Paul van Groningen voelt zich als een vis in het water bij Green Food Iberica

"Spaans inkoopkantoor met Noordwest-Europese mentaliteit"

Tholen - Na jarenlang in de Nederlandse AGF-handel bij onder meer Banken en SousFresh te hebben gewerkt, is Paul van Groningen sinds 1 april dit jaar neergestreken aan de Costa Brava om te werken voor Green Food Iberica. Het Spaanse bedrijf verzorgt de inkoop van het Spaanse pakket voor de Scandinavische moederorganisatie en doet daarnaast ook de inkoop voor andere afnemers in Noordwest-Europa.

"Ik was niet zo gebonden aan Nederland en toen deze kans voorbij kwam, ben ik gelijk gaan kijken en was ik direct enthousiast", vertelt Paul. "De functie was niet zo nieuw voor me. Groenten verkopen deed ik in Nederland namelijk ook, alleen verkocht ik voorheen Hollands product en zit ik nu in het Spaanse pakket. Uniek aan ons bedrijf is dat we alles verkopen wat Spanje aan groenten en fruit te bieden heeft, zowel conventioneel alsook biologisch product. We hebben geen eigen teelt, maar wel veel telers die voor ons werken en die exclusief in ons merk Daily-Greens pakken."

Paul (vijfde van links) tussen zijn collega's van Green Food Iberica

Green Food Iberica is onderdeel van de Scandinavische Green Food Group en werd enkele jaren geleden opgericht als Spaans inkoopkantoor van de groep. Inmiddels zijn andere Scandinavische, Engelse, Duitse en Nederlandse klanten, zowel retailers als snijbedrijven en groothandels, aangehaakt om hun sourcing door het Spaanse inkoopkantoor te laten verzorgen. "Onze werkwijze valt in de smaak bij onze klanten. Er werken hier zeventien enthousiaste mensen van zes verschillende nationaliteiten. De voertaal op kantoor is Engels. We zijn een Spaans bedrijf, maar met een Noordwest-Europese werkwijze. Een siësta is hier op kantoor niet aan de orde en we beginnen vroeg in de morgen. We zitten kort op de bal en kunnen snel op vragen van klanten reageren. Zoekt een klant een product, dan gaan wij er achteraan."

"We bieden het hele pakket aan vanuit het hele land en dat is toch wel onderscheidend ten opzichte van bedrijven die vanuit een bepaal productspecialisme opereren", vertelt Paul. "Omdat we voor onze zusterbedrijven de inkoop verzorgen, hebben we ook voor andere klanten het volledige Spaanse assortiment beschikbaar. Voorraden hebben we niet, maar we leveren op klantbestelling. De producten gaan direct van het veld of het pakstation naar de klant. De orders variëren van één pallet tot volle auto's", vertelt Paul.

Saladbar-concept
"Momenteel zitten we volop in de meloenen en het steenfruit, maar door krapte in Nederland leveren we bijvoorbeeld ook nog Spaanse komkommers. Daarnaast gaat het Spaanse druivenseizoen nu van start en gaan we straks weer vol in de slasoorten. Romaine sla is bijvoorbeeld een groot item bij ons. We leveren heel veel aan snijderijen. Alleen de Green Food Group omvat al twee snijbedrijven en een saladbar-concept. Daar verzorgen wij de volledige Spaanse inkoop voor. In het najaar starten we weer met het volledige Almeria-pakket."

Ook het Spaanse leven kan Paul wel bekoren. "Het bedrijf is gevestigd in Mont-ras, een dorp naast Palamos, aan de Costa Brava tussen de Franse grens en Barcelona in. "Het is hier fantastisch om te werken en te leven. De mensen zijn heel vriendelijk. Inmiddels ben ik een cursus Spaans gestart. Ik heb geen concrete planning voor me, maar wil hier absoluut niet weg. Ook vrienden en oud-collega's weten de weg goed te vinden. Via Girona en Barcelona Airport is de reis goed te overzien voor een weekend."

Voor meer informatie:
Paul van Groningen
GreenFood Iberica
C/Avda.Catalunya,
33-35 I 17253 Mont-ras (Girona)
Catalonia-Spain

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Goede keus Paul! Heel veel succes!!
Luciën de Wit - LuBa Fresh BV, Venlo - 2018/07/11 12:13:14.000


Paul,

Wat goed om te horen. Veel succes bij deze nieuwe uitdaging!

Groeten Lambertus
Lambertus de la Haye, Winssen - 2018/07/11 15:40:57.000© GroentenNieuws.nl 2018