Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Dropcopter komt met bestuivingsresultaten

Drone AG start-up, Dropcopter, in California en New York, had onlangs de primeur met het succesvol bestuiven van amandelen, kersen en appelen door gebruik te maken van drones.

Het bedrijf voert sinds 2015 studies uit naar aanvullende bestuiving via drones. Nu komt het bedrijf met resultaten waarin een enorme toename te zien is in amandelen, kersen en eveneens met verrassende ontwikkelingen voor appelen.

Afhankelijk van milieuomstandigheden die de effectiviteit van bijen bepalen, heeft het bedrijf een effectieve stijging van 25% tot 60% aangetoond bij kersen en amandelen. Dit betekent dat bij koud weer en tijdens periodes met een tekort aan bijen er nu een betrouwbaar alternatief is voor afhankelijkheid van bestuiving door insecten.

Hun recentelijk gepubliceerde proeven met appelen zien er complexer uit. Appelen groeien niet op dezelfde manier als amandelen. Wanneer een boomgaard te veel vrucht draagt, moet de teler uitdunnen door de ongewenste exemplaren te verwijderen wat een behoorlijke post aan arbeidskrachten met zich meebrengt.

Dropcopters gecontroleerde appelproef heeft laten zien dat kunstmatige kruisbestuiving het formaat van het gewas heeft vergroot. Een grotere appel geeft een betere prijs.

Bron: suasnews.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018