Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Effect regen op Mexicaanse peperaanbod

Regen in de teeltgebieden is van effect geweest op het aanbod van pepers uit Mexico. Rassen als Jalapeño en Serrano zijn de afgelopen weken sporadisch geoogst, wat geleid heeft tot daling van het aanbod. Volgens telers ligt het probleem in het oogsten, maar de regen tast ook het product aan.

"In veel streken van Mexico wordt momenteel geteeld," vertelt een peperteler. "De afgelopen weken is er veel regen gevallen, wat de condities voor oogsten moeilijk maakt en waardoor een daling van het aanbod ontstaat. Dit is zo tegen het regenseizoen een vrij stereotype beeld. Het aanbod zal afhankelijk van de hoeveelheid regen fluctueren."



Aanbod fluctueert
Door het effect van de regen stijgt de prijs van pepers. De afgelopen weken is dat gebeurd, maar volgens de telers is dit niets nieuws en zal de prijs uiteindelijk weer dalen.

"De prijs voor een doos van 15 kg ligt rond de € 13,50, terwijl een maand geleden dezelfde doos € 7,50 opleverde. Dat is normaal voor deze tijd van het jaar."

Vraag stabiel
Een aspect dat niet verandert, is de vraag. Telers zeggen dat de vraag tamelijk gelijk blijft, wat ideeën oplevert over hoe ze te promoten.

"De vraag is de afgelopen jaren stabiel gebleven. Om deze een boost te geven, kunnen recepten en nieuwe ideeën helpen."
Publicatiedatum: