Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Stijging zit onder meer in groenten en fruit

North Sea Port kent beste halfjaar ooit voor goederenoverslag

North Sea Port boekte in het eerste halfjaar van 2018 een maritieme goederenoverslag van 35,8 miljoen ton. Met een groei van bijna 11% in vergelijking met dezelfde periode in 2017 is dit het beste halfjaar ooit. De groei die zich vorig jaar liet zien, zet zich gestaag in zowat alle segmenten voort.

De groei laat zich vooral zien in de sectoren waar North Sea Port specialist in is: de droge en de vloeibare bulk en stukgoed. Maar ook de relatief kleinere segmenten zoals de overslag van containers en ro/ro zitten in stijgende lijn.Groenten en fruit
De stijging is deels het gevolg van de relatief lage overslag in de eerste jaarhelft van 2017 omdat een paar bedrijven toen een onderhoudsstop hadden ingelast. De overslag van stukgoed klom met 6% meer naar een totaalvolume van ruim 6 miljoen ton. De stijging zit onder meer in groenten, fruit en landbouwproducten, de overslag van papier en karton en de overslag van metalen en stalen constructies.

Containers
De containeroverslag kent met een toename van 52% weer een zeer sterke groei en gaat richting 1 miljoen ton Een aantal bedrijven in North Sea Port wist de laatste tijd immers nieuwe (lijn)diensten aan te trekken.

Ook binnenvaart zit in de lift
Niet enkel de goederenoverslag via zeevaart gaat er sterk op vooruit. Ook de overslag via binnenvaart laat in de eerste jaarhelft van 2018 een groei zien: een stijging van bijna 9% tot ruim 30 miljoen ton.

Verwachting
North Sea Port is erg opgetogen dat het als prille fusiehaven het eerste halfjaar van 2018 een stijging met maar liefst bijna 11% kent. De verwachting is dat in de tweede jaarhelft de groei niet zo groot zal zijn. De tweede helft van 2017 was immers een stuk beter dan het eerste halfjaar.

Bron: North Sea Port

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018