Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Twee telers van Orangeline Farms onderscheiden

Het Canadese Orangeline Farms wint met zijn merk Zing. Healthy Foods al jaren op rij onderscheidingen voor zijn AGF. Dit jaar zijn twee telers van Orangeline Farms tijdens de Grower Day van Greenhouse Canada verkozen tot de zogeheten Top 10 Under 40-lijst van 2018. Steve Stasko en Saman Soltaninejad worden door Greenhouse Canada erkend als twee van de beste en slimste spelers van de volgende generatie van toonaangevende telers binnen de glastuinbouw. De Top 10 Under 40-lijst bestaat uit mensen die binnen de glastuinbouw een sterke werkethiek, leiderschap, initiatief, kennis en actieve deelname binnen de sector laten zien. Volgens Orangeline Farms zijn Steve en Saman uitstekende vertegenwoordigers van al deze kernwaarden.

"We waren erg enthousiast toen we Steve in mei 2012 aannamen als assistent-teler," zegt directeur Duffy Kniaziew. Steve Stasko, die tot de derde generatie van een telersfamilie behoort, rondde in 2011 met lof een bacheloropleiding op het gebied van landbouw af. Sindsdien heeft hij zich van assistent opgewerkt naar volwaardige teler bij Orangeline Farms. Hij werkt nu al vier jaar aan het telen van aardbeien in kassen. Ook is hij verantwoordelijk voor de toepassing van geavanceerde technologie bij Orangeline Farms. "Een van de onderdelen van mijn werk dat mij het meest motiveert is het uitgangspunt van Orangeline, om ons te onderscheiden van de rest van de sector. Ook de sterke focus op onderzoek en ontwikkeling vind ik belangrijk," zegt Steve.


Saman Soltaninejad (links) en Steve Stasko (rechts)

Saman Soltaninejad heeft een lange weg afgelegd, voordat hij bij Orangeline Farms terecht kwam. Nadat hij zijn bacheloropleiding op het gebied van gewasbescherming had afgerond aan de universiteit van Teheran, verkreeg hij een masterdiploma op het gebied van plantenziektekunde en biologische controle. Hij maakte carrière in een aantal belangrijke commerciële functies in de Iraanse landbouwsector, voordat hij naar België verhuisde om daar onderzoek uit te voeren op het gebied van biologische controle en gewasbescherming. Hij werd op een gegeven moment door Orangeline Farms aangenomen als Bioscout, waarna hij promoveerde tot Integrated Pest Management Coördinator. Nu is hij net als Steve actief als volwaardige teler. "Saman is zowel een uitstekende student als een waardevolle leraar," zegt Duffy Kniaziew. "Hij is een uitstekende leider in alle ondernemingen die hij aanneemt, van de uitdaging van het tegengaan van ongedierte en ziektes tot het managen van een biologische teeltkas. Ook is hij goed in het aansturen van een divers personeel."

De winnaars van de Top 10 Under 40 werden dit jaar op 20 juni aangekondigd op het Grower Day-evenement, dat door Greenhouse Canada bij Niagara Falls werd georganiseerd. Orangeline Farms is zeer trots op zijn stafleden en is erg benieuwd naar wat de toekomst binnen de sector voor ze in petto heeft.

Voor meer informatie:
Jordan Kniaziew
Zing! Healthy Foods
Tel: +1 (226) 280-1025

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018