Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bejo slarassen resistent tegen de nieuwe Bremia fysio’s Bl:34EU en Bl:35EU

Nieuwe meeldauwresistentie voor slarassen

Op maandag 2 juli heeft de International Bremia Evaluation Board voor Europa (IBEB-EU) officieel twee nieuwe Bremia fysio's benoemd, te weten Bl:34EU en Bl:35EU. Bejo: "Alle testen op het Bejo sla-assortiment hebben aangetoond dat onze commerciële rassen met resistentie tegen Bremia fysio's Bl:16-33EU ook resistent zijn tegen Bremia fysio's Bl:16-35EU."



Bremia, ook bekend als valse meeldauw, is één van de meest schadelijke ziektes in sla. Telers hebben er daarom veel belang bij om slarassen te telen die maximaal resistent zijn tegen dit pathogeen.

Gerhard Voelkel, Bejo's crop manager lettuce: "Afgelopen jaar waren we al verheugd dat, met slechts enkele uitzonderingen, al onze slarassen resistent zijn tegen Bremia fysio Bl:33EU. Nu is dat ook weer van toepassing bij dezelfde rassen voor de nieuwe Bremia fysio's. We zullen ons blijven richten op het veredelen van de best mogelijke Bremia resistenties in de nieuwe generatie slarassen".

Voor meer informatie:
Bejo Zaden
www.bejo.nl

Publicatiedatum: