Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse hittegolf: Slatelers waarschuwen voor tekorten

De ongewoon hoge temperaturen in het Verenigd Koninkrijk hebben de vraag naar bladsla sterk verhoogd terwijl tegelijkertijd de hitte de teelt van het Britse gewas heeft gestuit. Telers waarschuwen dan ook dat er in de Britse supermarkten slatekorten zijn te verwachten, misschien al op de helft van volgende week. Ze zeggen dat er misschien sla uit de VS geïmporteerd zal moeten worden om het tekort aan te vullen op een moment dat dit gewoonlijk voor meer dan 90% in het Verenigd Koninkrijk wordt geteeld.

Ook broccoli en bloemkool zijn door het weer beïnvloed. Volgens telersvereniging British Leafy Salad Growers Association (BLSGA) zijn de temperaturen een ramp voor telers. Vorige week werd een recordverkoop van 18 miljoen kroppen sla geregistreerd, ongeveer 40% meer dan vorig jaar.

En een slateler in East Anglia die niet genoemd wilde worden vertelde de BBC dat deze zomer een grote uitdaging is geweest: "Normaliter groeit het gewas bij goed weer snel. Maar bij de huidige temperaturen stopt het gewas met groeien vanwege de hittestress."

Telers wordt ook aangeraden om zelf hun watergebruik onder de loep te nemen. Water is van vitaal belang voor alle land- en tuinbouwsectoren met variaties in de benodigde hoeveelheid en kwaliteit en de gebruiksbehoeften per seizoen.


Publicatiedatum: