Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grodan NG2.0-technologie:

"Meer produceren met minder water, voedingsstoffen en ruimte"

Vandaag zet Grodan, onderdeel van de ROCKWOOL Group, de introductie voort van de Next Generation 2.0 (NG2.0) substraattechnologie. NG2.0 is de nieuwste substraattechnologie van Grodan en stelt telers en plantenkwekers in staat meer te produceren met minder water, voedingsstoffen en ruimte.



NG2.0 is de opvolger van de Next Generation Technology en voegt volgens Grodan nieuwe voordelen toe. Zo wordt het water nóg uniformer verdeeld en maakt het gewas dus beter gebruik van het totale substraatvolume. Een continue aanmaak van nieuwe wortels in zowel het blok als de mat levert een gezonder en groeikrachtiger gewas op gedurende het gehele seizoen. Deze pluspunten worden omgezet in meer opbrengst, een betere vruchtkwaliteit en maakt de teelt minder gevoelig voor ziektes. Na een gefaseerde introductie is deze technologie nu wereldwijd beschikbaar en bestrijkt het complete productassortiment van Grodan.

Wat biedt de NG2.0-substraattechnologie aan telers?
• Snellere initiële verzadiging
• Snelle en effectieve verdeling van water en voedingsstoffen
• Beter gebruik van het totale substraatvolume

De volgende stap in Precision Growing
Met een groeiende wereldbevolking neemt de vraag naar duurzaam geproduceerde en gezonder groenten verder toe. Precision Growing stelt telers in staat om meer te produceren met een lager gebruik van water en voedingsstoffen. De voordelen die NG2.0 biedt, kunnen worden beschouwd als de volgende stap in Precision Growing.

De reacties op NG2.0 zijn zeer positief. Rob Moors van Kwekerij Moors: "Met NG2.0 verbetert zowel de horizontale als de verticale waterverdeling en kan de plant beter gebruik maken van het volledige substraatvolume". Hub Janssen, algemeen directeur van Grodan: "Duurzaam telen zit ons in de genen. De NG2.0 technologie is dan ook de logische, volgende stap in onze Precision Growing filosofie, aangezien het telers in staat stelt meer te doen met minder."

Na een gefaseerde introductie is de NG2.0-technologie nu wereldwijd beschikbaar in het volledige productassortiment.

Grodan
www.grodan.nl
info@grodan.nl
Publicatiedatum: