Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Verisem Distribution neemt Franchi Sementi over

Franchi Sementi, een specialistische Italiaanse veredelaar en een van de oudste onafhankelijke zaadbedrijven in Italië, wordt overgenomen door Verisem Distribution. Door de twee bedrijven te combineren, zal een platform worden gecreëerd voor de verpakking en distributie van specialistische zaden. De financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt. 

Het familiebedrijf Franchi Sementi is opgericht in 1783 en het hoofdkantoor is gevestigd in Grassobbio, Italië. Het bedrijf biedt meer dan 750 verschillende gewassen aan klanten door heel Italië en Europa, waaronder groenten, granen, kruiden, bloemen, peulvruchten, turf en hybride variëteiten. Het bedrijf werkt vanuit zijn productie en opslagfaciliteiten in Grassobbio, in de provincie Bergamo.

Na de overname zal Giampiero Franchi de functie van directeur bij Franchi Sementi blijven vervullen en ook wordt hij Hoofd Distributie en aandeelhouder van het moederbedrijf van Verisem. Franchi zit daarnaast samen met Giuseppe Tumedei (directeur Verisem Europa) en Stefano Loreni (directeur Verisem CFO) in het Raad van Bestuur van Verisem Distribution.

Philippe Rousseau, de directeur van Verisem: "Door Franchi Sementi met onze Italiaanse bedrijven te combineren, kunnen we een belangrijke groei doormaken in dit marktsegment. Hierdoor kunnen we nog meer variëteiten aan onze klanten aanbieden, samen met een uitstekende service en klantensupport. Een van de grootste voordelen van de overname is het verwelkomen van Giampiero en de werknemers van Franchi Sementi in onze Verisem familie. Dankzij Giampiero's ervaring, kennis en commerciële kundigheid kunnen we een extra aandeel op deze competitieve markt verwerven. We kijken er dan ook naar uit om nauw met hem en de rest van het Franchi Sementi team samen te werken en verder te werken aan onze missie om specialistische zaden van uitmuntende kwaliteit aan kwekers in heel Europa te leveren." 

Franchi, de directeur van Franchi Sementi: "Na meer dan 200 jaar actief te zijn geweest als familiebedrijf zijn we erg blij dat we deze overeenkomst met Verisem hebben bereikt. Als onderdeel van Verisem zullen we de middelen, systemen en mogelijkheden hebben om ons bedrijf verder uit te breiden op de huidige markt. Onze werknemers blijven hierbij van essentiële waarde en daarnaast zullen we nauw samen blijven werken met onze klanten. Verisem heeft een sterke plek in Italië en kent ons bedrijf uitstekend doordat ze al vele jaren met ons samengewerkt hebben. Samen zullen we verder blijven werken aan de nalatenschap die mijn familie gedurende zeven generaties gecreëerd heeft." 

Voor meer informatie:
Verisem
Rapenburgerstraat 179 K
1011 VM Amsterdam
Nederland
Publicatiedatum: