Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BrightFarms haalt €47 miljoen op

Het Amerikaanse BrightFarms heeft €47 miljoen opgehaald in een Serie D equity financiering. De ronde werd geleid door Cox Enterprises, een communicatie-, media- en automotive servicebedrijf. Cox wordt toegevoegd aan de lijst van bestaande investeerders Catalyst Investors, WP Global Partners en NGEN Partners. Deze nieuwe financiering maakt de nationale uitbreiding van BrightFarm's netwerk van lokale en duurzame teeltbedrijven mogelijk. 

BrightFarms bouwt en leidt kassenbedrijven dichtbij grootstedelijke gebieden om supermarkten jaarrond een stabiele voorraad lokale geteelde verse producten te kunnen leveren. 

Het bedrijf heeft op het moment faciliteiten in Pennsylvania, Virginia en Illinois. Deze zomer zal een nieuw teeltbedrijf in Ohio geopend worden, gevolgd door een faciliteit in Texas begin 2019. 



Voor Cox Enterprises volgt hun investering in BrightFarms hun gezamenlijke strategie op het gebied van sociale verantwoordelijkheid en veelzijdige groei. In 2007 heeft het bedrijf zijn nationale duurzaamheidsinitiatief, Cox Conserves, gelanceerd. Sindsdien hebben ze meer dan €85,5 miljoen geïnvesteerd in de verbetering van het milieu, zoals het doel om tegen 2024 geen afval meer naar de vuilstortplaats te hoeven brengen en om tegen 2024 koolstof en water neutraal te zijn. Recentelijk heeft Cox bovendien zijn investeringsstrategie uitgebreid. Dit betekent dat ze nu ook investeren in duurzame technologische bedrijven op het gebied van water, energie, voeding en landbouw.

Dallas Clement, Hoofd Financiën bij Cox Enterprises: "Sinds onze oprichting in 1898 heeft Cox innovatieve, baanbrekende bedrijven gesteund, zoals radio, televisie en ICT bedrijven. BrightFarms biedt ons een unieke kans om de agrarische productie te veranderen en het milieu te steunen door uitsluitend bij lokale bedrijven te telen en in een gecontroleerde omgeving. We zijn ontzettend enthousiast over de kans om de groei van BrightFarms tot nationaal merk te ondersteunen." 

"Cox is al decennia lang een succesvolle investeerder en operator met een succesvol verleden in verschillende industrieën. Bovendien zijn ze een leider op het gebied van duurzaamheid bij bedrijven," zegt Paul Lightfoot, directeur van BrightFarms. "We hebben de gewaagde visie om de manier waarop Amerikanen hun verse producten produceren te veranderen, en deze financieringsronde zal ons helpen om dit doel te bereiken."

David Blau, vicedirecteur Strategie en Bedrijfsontwikkeling en Lacey Lewis, senior vice-directeur financiering van Cox Enterprises zijn beiden toegetreden tot de Raad van Bestuur van BrightFarms. Barclays heeft tijdens de transactie als plaatsingsagent gefungeerd. 
Publicatiedatum: