Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Edeka maakt chutney van rijpe groenten en fruit

Levensmiddelverspilling is een maatschappelijk onderwerp dat steeds belangrijker wordt. Ook Edeka Minden-Hannover werkt er continu aan om een bijdrage aan de vermindering van levensmiddelverspilling te leveren. Daar hoort ook het project 'Liebe² – Rettet reife Früchtchen' bij. Hierbij krijgen groenten en fruit die ongeschikt zijn voor de verkoop, maar jammer om weg te gooien, een 'tweede leven' als chutney. De productie is in handen van de stichting Wittekindshof in Bad Oeynhausen. Liebe² is nu exclusief verkrijgbaar bij de Edeka Centers in Minden en Porta Westfalica, bij Edeka Röthemeier in Dützen en binnenkort ook in de WEZ-markt in Minden.

Kromme wortelen, zachte tomaten, te grote of te kleine peren – vaak blijft groenten en fruit dat er optisch niet perfect uitziet liggen. Dat terwijl deze producten niet bedorven zijn en zonder problemen gegeten kunnen worden. Met Liebe² krijgen overrijp fruit en niet helemaal perfecte groenten een tweede kan doordat ze tot lekkere chutneys verwerkt worden en vervolgens bij Edeka verkocht worden.

Liebe² zet zich echter niet alleen in tegen levensmiddelverspilling, maar zet ook in op integratie en deelname aan de samenleving. Dankzij samenwerkingspartner stichting Wittekindshof produceren mensen met een beperking namelijk deze hoogwaardige chutneys volgens recepturen van de Edeka voedingsservice. Zo blijft de toegevoegde waarde direct in de regio.


Publicatiedatum: